Apskatnieks atklāj Artūra Žagara algas apjomu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Artūrs Žagars
Latvijas basketbolists Artūrs Žagars Foto: BC Wolves (Facebook)

Itāļu žurnālists Luka D'Alesandro savā platformas X kontā atklājis Latvijas basketbola izlases saspēles vadītāja Artūra Žagara līguma kopējo summu un arī tā struktūru.

Jau ziņots, ka Žagars noslēdza trīs gadu līgumu ar vienu Turcijas basketbola vadošajiem klubiem Stambulas "Fenerbahce", bet šajā sezonā viņš ir izīrēts Lietuvas basketbola klubam "Wolves".

Kā ziņo D'Alesandro, Žagara līguma kopējā summa ir nomināli 970 tūkstoši eiro. Pirmajā gadā viņa alga esot 270 tūkstoši eiro, no kuriem 180 tūkstošus maksā tieši Lietuvas klubs. Savukārt otrajā līguma gadā Žagars pelnīšot 350 tūkstošus eiro, bet viņa kontrakta trešais gads ir tā sauktā komandas opcija. Ja "Fenerbahce" izvēlēsies līgumu ar Žagaru pagarināt arī uz trešo sezonu, latviešu basketbolists tajā pelnīs 350 tūkstošus eiro.

23 gadus vecais Žagars, palīdzot Latvijas izlasei izcīnīt piekto vietu Pasaules kausā, piesaistīja daudzu Eiropas un arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu uzmanību.

Žagars aizvadītajā Pasaules kausā astoņos mačos vidēji guva 12,4 punktus un veica 7,4 rezultatīvas piespēles. Kopumā viņš 59 reizes rezultatīvi asistēja komandas biedriem, kas bija labākais rādītājs turnīrā.

Spēlē par piekto vietu Žagars pret Lietuvu guva tikai četrus punktus, taču izpildīja 17 rezultatīvas piespēles, labojot Pasaules kausa rekordu. Latvietis pēc tam arī tika iekļauts turnīra otrajā simboliskajā izlasē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu