Viens no pazīstamākajiem UFC cīkstoņiem iekūlies problēmās ar likumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izraels Adesanja
Izraels Adesanja Foto: AP/Scanpix

Viens no slavenākajiem šā brīža UFC cīkstoņiem un bijušais vidējā svara čempions Izraels Adesanja atzinis savu vainu apsūdzībā par braukšanu pie automašīnas stūres alkohola reibumā, vēsta "NZ Herald".

Adesanja pirmdien, 25. septembrī, Jaunzēlandes pilsētas Oklendas tiesā atzinis savu vainu apsūdzībā par braukšanu pie automašīnas stūres alkohola reibumā. Tiek ziņots, ka brīdī, kad Adesanju apturēja policija, viņa asinīs bijis 87 miligrami alkohola uz 100 mililitriem asiņu jeb 0,87 promiles. Arī Jaunzēlandē, līdzīgi kā Latvijā, šofera promiļu apjoms izelpā nedrīkst pārsniegt 0,5.

"Es vēlos atvainoties savai komūnai, ģimenei un komandai par lēmumu sēsties pie stūres pēc tam, kad vakariņu laikā biju dzēris alkoholu. Esmu vīlies savā lēmumā sēsties pie stūres. Tas bija nepareizs. Zinu, ka man, iespējams, seko ļoti daudz cilvēku. Gribu viņiem pavēstīt, ka šāda rīcība nav pieņemama," paziņojumā sacīja Adesanja.

Jaunzēlandē maksimālais sods par šādu pārkāpumu ir 4,5 tūkstošu ASV dolāru liels naudas sods vai trīs mēneši ieslodzījumā. Cīkstoņa advokāts arī pieprasīja, lai Adesanjas uzskaitē neparādītos krimināla sodāmība. Tiesnesis šo prasību apmierināja. Adesanja tiesas lēmumu un savu soda apmēru uzzinās 2024. gada 10. janvārī.

Interesanti, ka Adesanja braukšanā alkohola reibumā tika pieķerts 19. augustā, kas bija precīzi trīs nedēļas pirms viņa cīņas pret Šonu Striklendu, kurā viņš negaidīti zaudēja savu vidējā svara kategorijas čempiona titulu. Šajā cīņā Adesanja demonstrēja ļoti blāvu sniegumu, piecu raundu duelī pēc tiesnešu lēmuma uzvarot tikai vienu raundu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu