Rīgā sāk aktīvāk kontrolēt neatļautu braukšanu pa sabiedriskā transporta joslu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Septembra laikā Rīgas pašvaldības policija Vaidavas ielas posmā ar portatīvo videonovērošanas kameru sākusi kontrolēt prettiesisku sabiedriskā transporta joslas izmantošanu, ziņo Rīgas pašvaldības policija.

Nedēļas laikā likumsargi fiksējuši 153 pārkāpumus par braukšanu pa joslu, kas paredzēta pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem. No tiem 87 fiksēti ar portatīvo kameru, un lēmumus par soda piemērošanu autovadītāji saņems attālināti, savukārt 66 gadījumos darbinieki pieņēma lēmumus pārkāpuma vietā.

Pārvietojamās videonovērošanas kameras Rīgas pašvaldības policija dažādu likumpārkāpumu fiksēšanai izmanto jau vairākus gadus, taču pašlaik sākta jauna prakse – ar portatīvo videonovērošanas kameru fiksēto pārkāpumu lēmumi par soda piemērošanu tiek sastādīti attālināti un nosūtīti vadītājam elektroniski vai pa pastu. Proti, kamera bez likumsargu klātbūtnes nolasa automašīnas reģistrācijas numuru un fiksē pārkāpumu.

Līdz šim RPP darbinieki Vaidavas ielas posmā regulāri veica reidus ar bezpilota gaisa kuģi jeb dronu, un parasti nepilnu divu stundu laikā konstatēja padsmit pārkāpumus, kad automašīnu vadītāji pretlikumīgi pārvietojās pa sabiedriskā transporta joslu. Ņemot vērā lielo pārkāpumu skaitu, arī turpmāk likumsargi veiks šādas pārbaudes ne tikai Vaidavas ielā, bet arī citur.

RPP atgādina, ka Ceļu satiksmes likums paredz, ka par braukšanu pa joslu, kas paredzēta pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 40 eiro apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu