F-1 čempions Verstapens nākamajās sacīkstēs var kļūt par vēl viena unikāla notikuma autoru

Apollo.lv
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: dpa/scanpix

Neskatoties uz daudzajiem pēdējo divu gadu laikā gāztajiem rekordiem, šā brīža F-1 pilotu čempionāta līderis Makss Verstapens nākamajās sacīkstēs varēs kļūt par autoru līdz šim nepieredzētam notikumam.

Verstapenam šogad izdevās gāzt vienu no visu laiku iespaidīgākajiem rekordiem - izcīnīt 10 uzvaras pēc kārtas, kas iepriekš piederēja nīderlandieša priekšgājējam "Red Bull" komandā Sebastianam Fetelam. Tāpat Verstapena kontā ir arī rekords ar visvairāk uzvarām vienas sezonas ietvaros (15). Bet gaidāmajā Kataras posma nedēļas nogalē viņš par čempionu var kļūt, nemaz neizbraucot trasē pašā "Grand Prix".

Nākamais F-1 sezonas posms norisināsies Katarā, kur šoreiz ieplānota "garā" nedēļas nogale jeb sprinta kvalifikācija un sacīkstes.

Verstapena pārsvars pār otrā vietā esošo komandas biedru Serhio Peresu šobrīd ir 177 punkti, bet atlikušajā sezonā iespējams izcīnīt maksimums 180 punktus.

Tas nozīmē, ka Verstapenam sestdienas sprinta sacīkstēs jāfinišē 6. vietā, par ko pienākas trīs punkti, vai arī augstāk, lai nodrošinātu savu trešo čempiona titulu. Tas nozīmētu, ka viņš kļūtu par pirmo pilotu F-1 vēsturē, kurš pie čempiona titula tiek ārpus "Grand Prix" jeb pilno sacīkšu ietvariem.

Gadījumā, ja Verstapens titulu tik tiešām izcīnīs augstāk aprakstītajā manierē, visi trīs nīderlandieša tituli būs ar nestandarta situāciju piesitienu. 2021. gadā Verstapens titulu izcīnīja bēdīgi slavenajā Abū Dabī "Grand Prix", kura likteni izmainīja diskutablais tā brīža sacīkšu direktora Maikla Masi lēmums. 2022. gadā Verstapens Suzukas GP nezināja, ka ir čempions, līdz pat brīdim, kad Šarlam Leklēram jau pēc sacīkstēm tika piespriests piecu sekunžu sods. Un šogad viņš par čempionu var kļūt sprinta sacīkstēs.

Video: Verstapens uzzina, ka ir 2022. gada F-1 čempions

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu