"Riga" futbolisti pēc triumfa pār "Liepāju" un atgriežas līderpozīcijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Riga FC.
Riga FC. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC/Facebook

"Riga" komanda 25. septembrī "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 30.kārtas noslēgumā mājās ar 3:1 (2:0) uzvarēja "Liepāju" un atgriezās turnīra līderpozīcijā.

"Riga" labā vārtus guva Marko Regža, Glodi Ngondā un Eduards Dašķevičs, bet liepājniekiem izcēlās Nino Nordanuss.

Laukuma saimnieki vadībā izvirzījās 16.minūtē, kad pēc Lukmana Gilmora pārkāpuma soda laukumā uz "Liepājas" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Regža. Kompensācijas laika ceturtajā minūtē Gilmors zaudēja bumbu pie sava soda laukuma un Ngondā pēc Regžas piespēles panāca 2:0.

Otrā puslaika vidū pēc spēles ar roku soda laukumā "pendele" tika nozīmēta uz "Riga" vārtiem un 69.minūtē Nordanoss panāca 1:2.

Punktu rīdzinieku uzvarai pielika Dašķevičs, kurš kompensācijas laika ceturtajā minūtē pēc Kemelo Nguenā piespēles atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Pēc nedēļas nogales spēlēm "Riga" un RFS komandām bija vienāds punktu skaits, tāpat punkti tika dalīti uz pusēm savstarpējos mačos. RFS gan ir labāka gūto un zaudēto vārtu starpība, tādējādi vismaz pirms šodienas spēles līderi bija "Riga" konkurenti.

"Liepāja" savukārt ir piektajā pozīcijā, no ceturtajā pozīcijā esošās "Valmieras" atpaliekot vienu punktu un no trešās pozīcijas turētājas "Audas" - piecus punkts. Tā kā Latvijas kausa finālā cīnīsies "Riga" un RFS, pēdējo, ceturto Eirokausu ceļazīmi iegūs komanda, kas virslīgas noslēgumā ieņems ceturto vietu.

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Liepājai" nevarēja palīdzēt pussargs Gļebs Kļuškins, tāpat talkā nedevās uzbrucējs Mustafa Diāvs, kurš par rupju pārkāpumu iepriekšējā mačā saņēmis trīs spēļu diskvalifikāciju.

Pirmo trīs apļu savstarpējos mačos pārliecinoši uzvarēja "Riga" (3:0, 4:0 un 3:1). Daudz ciešāka cīņa bija trešdien Latvijas kausa pusfinālā, kurā rīdzinieki uzvarēja tikai pateicoties kompensācijas laikā Antoni Kontrerasa realizētajam 11 metru soda sitienam.

Sestdien 30.kārtas pirmajos mačos "Metta" un "Tukums 2000"/"Telms" spēlēja neizšķirti (1:1), bet "Daugavpils" ar 1:0 pārspēja Salaspils "Super Nova". Svētdien "Auda" viesos ar 2:1 guva virsroku pār "Valmieru", kamēr RFS izbraukumā ar 1:0 uzvarēja "Jelgavu".

Turnīra tabulas galvgalī ar 74 punktiem 30 spēlēs ir "Riga" komanda, kurai ar 71 punktu seko RFS. Trešā ir 48 punktus guvusī "Auda", kurai ar 44 punktiem seko "Valmiera" un ar 43 punktiem - "Liepāja". 34 punktus ir sakrājusi "Jelgava", 31 - "Tukums 2000"/"Telms", 30 - "Metta", 29 punkti ir "Daugavpilij", bet Salaspils "Super Nova" ir astoņi punkti.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu