Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

"Paldies krieviem ir jāsaka." Skandalozais Rieksts publiski slavina Krievijas kara noziegumus (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ernests Rieksts.
Ernests Rieksts. Foto: Ekrānuzņēmums

Skandalozais Ernests Rieksts vietnē "Telegram" dalījies ar naidīgiem komentāriem, kas vērsti pret ukraiņu tautu, un slavinājis Krievijas iebrukumu un kara noziegumus Ukrainā. 

Rieksts balss ierakstā saka: "Paldies krieviem ir jāsaka, ka viņi tos neaptēstos pamuļķus ukraiņus bombardē. Jo es saku - stulbas nācijas pasaulē nav vajadzīgas. Tas pats būs Latvijā. Jāsaka paldies krieviem, ka viņi attīrīs Latviju no tupiem cilvēkiem."

Viņš turpina savu monologu līdzīgā manierē. 

Portāls "Apollo.lv" ir sazinājās ar Valsts drošības dienestu (VDD) saistībā ar šiem izteikumiem.

"Varam apstiprināt, ka VDD ziņojumapmaiņas platformā "Telegram" ir fiksējis Jūsu minētās personas nesenos izteikumus saistībā ar Krievijas izvērsto karu Ukrainā un par šo gadījumu uzsācis pārbaudi," atbildēja drošības iestāde.

Patlaban gan VDD no plašākiem komentāriem atturās.

Atgādinām, ka pērnā gada nogalē Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nolēma saukt pie kriminālatbildības Riekstu un Andreju Gaili kriminālprocesā par traģisko ugunsgrēku nelegālajā hostelī Rīgā, Merķeļa ielā, kurā bojā gāja deviņi cilvēki. 

Krimināllieta nodota Rīgas pilsētas tiesai, šī gada 11. augustā informēja Rīgas tiesas apgabala prokuratūra.

Traģiskajā ugunsgrēkā bojā gāja deviņas personas, kas bija Latvijas valstspiederīgie.

Pēc tam, kad Rieksta vārds Latvijā izskanēja saistībā ar ugunsgrēku hostelī Rīgas centrā, kurā bojā gāja deviņi cilvēki, viņš nāca klajā ar "Jaunlatvijas" projektu, aicinot tautiešus ieguldīt līdzekļus, lai nopirktu Fidži teritorijā ietilpstošo tropisko salu Vatuvaru un tur dibinātu savu valsti. Rieksta virzītais projekts ir policijas redzeslokā, savukārt patērētāju tiesību aizstāvji brīdinājuši par krāpšanas riskiem. Kā ziņoja raidījums "Nekā personīga", sala, kuras diametrs ir trīs kilometri, ir rezervāts, kur drīkst būvēt tikai vienu māju.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu