VIDEO Pieprasīts skaidrojums no VISC ekspertes par izteikumiem saistībā ar krievu valodas mācībām (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Panorama" sižeta.

Valsts izglītības satura centrs (VISC) pārskatīs un līdz 31. oktobrim veiks labojumus 9. klases krievu valodas mācību materiālu saturā, paziņojusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). Tomēr par šo materiālu saturu lielu sašutumu izraisīja Valsts izglītības satura centra vecākās ekspertes Ritas Kursītes 25.  septembrī sniegtais komentārs, vēsta "Panorāma".

"Ja mēs visu aizliegsim, kas ir saistīts ar Krieviju un neizmantosim vairs iespēju mācīties arī krievu valodu, tad mēs tā kā informācijas vakuumā dzīvosim. Tikpat labi, ja mēs parēķinām, cik gadu atpakaļ bijām Vācijas pakļautībā, vai tas nozīmē, ka mēs vācu valodu arī tagad nemācāmies? Mācāmies!" rīta raidījumā sacīja Kursīte.

Cilvēki sociālajos tīklos uzreiz pauda savu neizpratni par ekspertes izteikumiem.

Garākā intervijā eksperte skaidroja, ka tēmas ir dažādas. Uzdevumā par militāro izglītību iekļauta arī Latvijas Jaunsardze, bet apmaiņas programma, kur fonā redzams Kremlis, esot starptautiska.

Pedagogi tēmas drīkst brīvi izvēlēties. Patlaban gan materiāli ir izņemti, un ekspertei lūgts skaidrot savus izteikumus.

Ministre Anda Čakša atzina, ka notikušais licis VISC pagaidu vadībai uzdot vērtēt visus mācību materiālus, kā arī izstrādāt skaidru metodiku, kā šie materiāli no izgatavošanas nonāk līdz lietošanai skolās.

VIDEO: Raidījuma "Panorāma" sižets

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu