Noskaidrota WNBA sezonas vērtīgākā spēlētāja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Brīena Stjuarta.
Brīena Stjuarta. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ņujorkas "Liberty" uzbrucēja Brīena Stjuarta atzīta par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) 2023.gada sezonas vērtīgāko spēlētāju, vēsta turnīra rīkotāji.

Stjuartai šī ir otrā MVP balva un pirmā kā "Liberty" spēlētājai. Par vērtīgāko viņa tika atzīta arī 2018.gadā, kad pārstāvēja Sietlas "Storm".

Savā septītajā WNBA sezonā Stjuarta 40 cīņās vidēji mačā 34 minūtēs guva 23,0 punktus, izcīnīja 9,3 atlēkušās bumbas, atdeva 3,8 rezultatīvas piespēles, bloķēja 1,6 metienus un pārtvēra 1,5 bumbas.

Balsojumā Stjuarta saņēma 20 pirmās vietas, 23 otrās vietas un 17 trešās vietas, kopā iekrājot 446 punktus. Par septiņiem punktiem mazāk bija Konektikutas "Sun" uzbrucējai Ališai Tomasai, kurai pirmo vietu atvēlēja 23 eksperti, otro vietu - 12, bet trešo - 25. Vēl seši punkti mazāk bija 2020. un 2022.gada sezonas vērtīgākajai spēlētājai Lasvegasas "Aces" centra spēlētājai Eidžai Vilsonei, kurai bija 17 pirmās, 25 otrās, 17 trešās un vieta ceturtā vieta anketā.

2005.gadā vērtīgāko spēlētāju Šerilu Svūpsu un otrās vietas ieguvēju Lorēnu Džeksoni šķīra vēl mazāka starpība - tikai divi punkti.

Eiropā iepriekšējā sezonā Stjuarta pārstāvēja Stambulas "Fenerbahce", kurā šobrīd spēlē latviete Kitija Laksa un kas FIBA Eirolīgā ir apakšgrupā, kurā, iespējams, spēlēs arī Latvijas komanda "TTT Rīga". Šogad viņa saņēma arī Eirolīgas finālčetrinieka turnīra vērtīgākās spēlētājas balvu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu