"Valmieras" futbolisti spēlē neizšķirti ar "Super Nova"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Valmieras" futbolisti
"Valmieras" futbolisti Foto: Jānis Līgats

Čempione "Valmiera" trešdien savā laukumā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 24. kārtas pārceltajā spēlē cīnījās neizšķirti ar pastarīti Salaspils "Super Nova".

Jāņa Daliņa stadionā spēle beidzās ar 1:1.

Pirmajā puslaikā abas reizes vārtu guvums tika ieskaitīts valmieriešiem. 13.minūtē pēc Maksima Toņiševa piespēles vārtus guva Niks Dusalijevs, bet 32.minūtē bumbu savos vārtos raidīja Niks Sliede.

Otrajā puslaikā uzbrūkot mājiniekiem, rezultāts nemainījās.

Turklāt 90.minūtē sarkano kartīti uz viesu soda laukuma robežas nopelnīja Aliuns Ndojs, kurš vispirms ar rokām turēja pretinieku spēlētāju Rikardo Jagodinski, cenšoties tikt viņam garām, bet pēc tam iespēra pretiniekam pa kājām.

"Valmiera" pēdējā spēlē savā laukumā ar 1:2 piekāpās "Auda" futbolistiem, bet "Super Nova" ir zaudējusi jau septiņos mačos pēc kārtas, iepriekšējā kārtā ar 0:1 atzīstot "Daugavpils" pārsvaru. Pēdējo punktu salaspilieši izcīnīja 9.jūlijā, savās mājās cīnoties neizšķirti 2:2 ar "Jelgavu".

Vienu no savām divām uzvarām šajā sezonā "Super Nova" izcīnīja tieši pret "Valmieru", sestajā kārtā savā laukumā uzvarot ar 1:0. Savukārt 11.kārtas mačā valmierieši revanšējās ar 3:1, uzvarot arī Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēlē (2:0).

Pēc aizvadītām 30 kārtām turnīra tabulas galvgalī ar 74 punktiem ir "Riga", kurai ar 71 punktu seko RFS. Trešā ir 48 punktus guvusī "Auda", kurai ar 45 punktiem seko "Valmiera" un ar 43 punktiem - "Liepāja". 34 punktus ir sakrājusi "Jelgava", 31 - "Tukums 2000"/"Telms", 30 - "Metta", 29 punkti ir "Daugavpilij", bet Salaspils "Super Nova" izcīnīja devīto punktu čempionātā.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu