VIDEO Kuriozs Indijas vieglatlētikā - pēc vēsts par antidopinga pārbaudi pēkšņi "izkūp" septiņi sprinteri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Otrdien, 26. septembrī, Indijas vietējā vieglatlētikas čempionātā vīriešu 100 metru sprinta finālā uz starta izgāja tikai viens sportists, jo pavīdējušas ziņas, ka uz šo pasākumu ieradīsies antidopinga kontrole, vēsta "Reuters".

20 gadus vecais Lalits Kumars uz starta izgāja sev, visticamāk, neierastos apstākļos, jo viņam blakus nebija neviena konkurenta.

Sākotnēji, protams, bija paredzēts, ka uz starta izies astoņi sportisti, kā jau tas 100 metru sprintā pienākas. Tomēr neilgi pirms starta visi septiņi Kumara sāncenši pēkšņi atteicās no dalības 100 metru finālā. Visi sportisti atsaukušies uz problēmām ar krampjiem vai muskuļu sastiepumiem.

Sacensību organizatori gan uzskata, ka konkrētie sportisti lēmumu neiziet uz starta pieņēmuši pēc tam, kad izplatījusies informācija par Indijas antidopinga aģentūras (NADA) ierašanos šajās sacensībās.

Konkrēto sacensību organizators Sandīps Mehta sarunā ar "Reuters" norādīja, ka pēkšņi savu dalību atsaukuši arī vairāki mešanas disciplīnu sportisti.

"Viņiem visiem tik un tā vajadzētu veikt antidopinga testus. Mēs NADA nodevām informāciju par sportistiem, kuri aizlaidās. Ja kāds no šiem sportistiem uzrādīs pozitīvu dopinga testu, mēs viņus diskvalificēsim no sacensībām Deli, kā arī rekomendēsim līdzīgi rīkoties Indijas Vieglatlētikas federācijai," sacījis Mehta.

Dopinga lietošana Indijā ir būtiska problēma. Šā gada maijā Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) publiskoja apkopojumu par valstīm, kurās visbiežāk tiek pārkāpti antidopinga noteikumi. Indija šajā "topā" ierindojās otrajā vietā aiz Krievijas, kas antidopinga noteikumu pārkāpumu dēļ olimpiskajās spēlēs zem neitrālā karoga startējusi jau kopš 2018. gada.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu