FOTO Imantā oficiāli atklāj veloceliņu uz Daugavgrīvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šodien oficiāli atklāts jaunizbūvētais veloceļš starp Imantu un Daugavgrīvu.

Jaunā veloceļa kopējais garums ir 12,1 kilometrs, un tas ir garākais nepārtrauktais veloceļš Rīgā. Veloceļš sākas Anniņmuižas un Kleistu ielas krustojumā, turpinoties pa Kleistu ielas labo pusi, kur tas savienojas ar Lielo ielu un beidzas Daugavgrīvas salā - Lēpju ielā.

Veloceļa būvniecību uzsāka 2021.gada 9.decembrī un noslēdzās šī gada 25.septembrī. Tā izmaksāja aptuveni 6,7 miljonus eiro. Būvdarbus veica SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"".

Projekta ietvaros ir izbūvētas sabiedriskā transporta pieturvietas, ierīkotas atpūtas vietas, uzstādīt soliņi, velostatīvi un atkritumu urnas. Visa veloceļa garumā uzstādīti stendi, kuros atzīmēts tā maršruts, atpūtas vietas un cita būtiska informācija par veloceļu.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV), Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV), Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora amata pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods un "Igates" valdes loceklis Gusts Kaļiņins.

Pulcēšanās paredzēta veloceļa sākumā pie Anniņmuižas bulvāra un Kleistu ielas T veida krustojuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu