"Parādās sarkanie karogi." Apskatnieks Porziņģim un Co "medus maizi" nesola

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Facebook.com/ "Boston Celtics"

ASV sporta medija "Bleacher Report" apskatnieks Zeks Baklijs savā publikācijā par trim diskusiju raisošām prognozēm par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Bostonas "Celtics" norādījis, ka bostoniešiem arī šogad izslēgšanas spēļu turnīrā būs jāpaliek ar "tukšām rokām".

Baklijs uzskata, Dalano Bantons spēs "Celtics" komandai dot lielāku pienesumu nekā Peitons Pričards un Derikam Vaitam viņš pareizos apstākļos paredz pat līgas top 10 saspēles vadītāja statusu.

Savukārt trešā Baklija izteiktā prognoze, kas, tā sakot, liktu pacelt uzacis, ir atziņa, ka "Celtics" ar šo komandas kodolu NBA čempionu titulu neizcīnīs.

Lai arī Damjana Lilarda pievienošanās Milvoki "Bucks" spēku dinamiku Austrumu konferences augšgalā neapšaubāmi ir pamainījusi, Baklijs uzskata, ka "Celtics" vienkārši neesot čempionu titula cienīga komanda. 

""Uz papīra" Bostona jau atkal izskatās iespaidīgi. Džeisons Teitams un Džeilens Brauns ir viens no labākajiem duetiem visā līgā. Labāku spēlētāju trešajā opcijā par veselu Kristapu Porziņģi ir jāpameklē. Savukārt Derikam Vaitam priekšā varētu būt pamatīgs lēciens. Ja Roberts Viljamss trešais ir pie labas veselības, viņš ir gada aizsardzības spēlētāja trofejas cienīgs basketbolists," Bostonas vienības potenciālu ieskicē Baklijs.

Tomēr apskatnieks uzskata, ka sāpīga būs šķiršanās no Markusa Smārta, kurš, lai arī šajā spēles elementā nav elitārs, tomēr bija "Celtics" labākais spēles veidotājs.

"Komanda, kura ir nopūdelējusi tik daudz spēles galotņu uzbrukumus, sevi apdraud, šķiroties no labākā saspēles veidotāja. Arī Porziņģa-Horforda-Viljamsa priekšējā līnijā parādās sarkanie karogi, kas saistīti ar vecumu un traumatiskumu," raksta Baklijs, piebilstot, ka varbūt savu bieži kritizēto driblu ar kreiso roku beidzot būs uzlabojis Brauns.

Kā jau minēts, Austrumu konferencē par, iespējams, galveno favorīti tagad uzskatāma Milvoki "Bucks" vienība. Tāpat spēcīga pavisam noteikti arī būs Klīvlendas "Cavaliers", savukārt Rietumu konferencē spēku samērs ir tik ļoti izlīdzinājies, ka paralēles varētu vilkt ar, piemēram, 2007./2008. gada sezonu, kad Goldensteitas "Warriors" basketbolisti ar 48 uzvarām "play-off" turnīru bija spiesti skatīties no dīvāna, bet 10. vietā esošie Portlendas "Trail Blazers" tika pie 41 panākuma.

Līdz ar to konkurence cīņā par titulu būs spraiga. Baklijs uzskata, ka pārāk spraiga "Celtics" komandai, lai tās basketbolisti nākamā gada jūnijā virs galvas celtu Lerija O'Braiena trofeju.

"Grūti iedomāties, ka šī būs tā sezona, kad [Bostonas "Celtics"] vis sbeidzot sanāks. Ja tas nenotiks tagad, cik vēl iespējas organizācija šim kodolam dos? Ja Bostona neizcīnīs čempionu titulu, visi tās komandas spēlētāji, kuru uzvārds nav Teitams, nevarēs justies droši," nobeigumā raksta Baklijs.

Jaunā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona sāksies 24. oktobrī. "Celtics" pirmo sezonas maču aizvadīs naktī uz 26. oktobri, plkst. 2 pēc Latvijas laika tiekoties ar Porziņģa bijušo komandu Ņujorkas "Knicks". Savukārt pirmo pārbaudes spēli bostonieši aizvadīs naktī uz 9. oktobri, plkst. 1 pēc Latvijas laika tiekoties ar Filadelfijas "76ers".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu