Vēl viena valsts no nākamās nedēļas aizliegs iebraukt Krievijā reģistrētiem auto (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ireshetnikov54/Shutterstock

Norvēģija piektdien pavēstīja, ka ar nākamo nedēļu aizliegs iebraukt valstī Krievijā reģistrētām pasažieru automašīnām.

Norvēģija ir "kopā ar sabiedrotajiem un līdzīgi domājošām tautām atbildē uz Krievijas brutālo agresijas karu", paziņojumā apliecināja Norvēģijas ārlietu ministre Annikena Huitfelta.

Aizliegums nozīmē, ka Norvēģijā turpmāk nevarēs iebraukt pasažieru auto, kuros ir deviņas vai mazāk vietu.

Autobusi un miniveni ar desmit un vairāk sēdvietām arī turpmāk varēs iebraukt Norvēģijā no Krievijas caur Sturskugas robežas šķērsošanas punktu - vienīgo uz abu valstu robežas.

Kā norādīja valdība Oslo, izņēmumi attieksies uz diplomātisko transportu, Norvēģijas pilsoņu un viņu ģimenes locekļu auto, kam ir pastāvīga dzīvesvieta Krievijā, kā arī humānu apsvērumu dēļ.

Aizliegums stāsies spēkā pirmdien pusnaktī.

Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija un Somija jau aizliegušas iebraukt automašīnām ar Krievijas numuriem. Viļņa noteikusi izņēmumu automobiļiem, kas brauc uz vai no Kēnigsbergas (Karaļauču) eksklāva.

Eiropas Komisija 8. septembrī publicēja skaidrojumus par importu un preču ievešanu no Krievijas. Tajos teikts, ka ir aizliegts ievest personīgās automašīnas un personīgās mantas. Vēlāk Eiropas Komisija paziņoja, ka šim sarakstam ir konsultatīvs raksturs un Eiropas Savienības valstīm individuāli jāizlemj, vai noteikt aizliegumus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu