Nacionālā sporta padome izskatīs Latvijas sportistu dalību Parīzes paralimpiskajās spēlēs, paziņo Siliņa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjere Evika Siliņa
Premjere Evika Siliņa Foto: Valsts kanceleja, Ieva Leiniša

Tuvākajā laikā plānots sasaukt Latvijas Nacionālas sporta padomes sēdi, lai izskatītu jautājumu par tālāko rīcību un Latvijas sportistu dalību Parīzes paralimpiskajās spēlēs, sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa norādīja, ka laikā, kad Krievija ar Baltkrievijas atbalstu turpina nogalināt Ukrainas iedzīvotājus, iznīcināt Ukrainas civilos objektus, tajā skaitā sporta infrastruktūru, nav iedomājams, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu piedalīties starptautiskajās sporta sacensībās. Latvija viennozīmīgi nosoda Starptautiskās Paralimpiskās komitejas lēmumu atļaut sacensībās piedalīties Krievijas sportistiem neitrāla sportista statusā, sacīja Siliņa.

Jau ziņots, ka Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) piektdien savā kongresā Bahreinā balsoja pret Krievijas sportistu nepielaišanu Parīzes paralimpiskajās spēlēs.

Kaut arī Krievija jau ilgāk nekā pusotru gadu karo Ukrainā, 74 IPC dalībvalstis nobalsoja par Krievijas sportistu dalību spēlēs, 65 balsoja pret, un 13 valstis atturējās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu