Brīvdabas muzejā šodien svinēs Miķeļdienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja teritorija.
Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja teritorija. Foto: Līga Gredzena/LETA

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā šodien no plkst.10 līdz 17 svinēs rudens saulgriežus jeb Miķeļdienu, informēja muzeja pārstāve Līga Rimšēviča.

Muzejā notiks Miķeļdienas tirgus, rudens ražas zupas baudīšana un visdažādākās aktivitātes lieliem un maziem muzeja Latgales ciemā, Vidzemes zemnieka sētā un Kurzemes zemnieka sētā. Latgales ciemā būs sabraukuši latgalieši ar devīzi "Latgalīši Reigā brauc!".

Latgales ciemā būs latgaliešu Miķeļdienas tirgus un latgaļu virtuve, danči, Latgales amatnieku meistarklases un nopērkamas latgaļu grāmatas.

Vidzemes zemnieka sētā notiks radošās darbnīcas bērniem "Kastaņu un zīļu pārvērtības" un "Māla kliņģeru veidošana" ar keramiķi Mārtiņu Kabuci, būs Liepājas ceļojošā leļļu teātra "Maska" izrāde "Kliņķīša piedzīvojums vai kā rūķis draugu atrada", tai sekos dziesmas un rotaļas ar Zaķumuižas folkloras kopu "Oglīte", folkloras kopu "Tīrums" un "Mantojums" programma "Rudzu tīrums", bet noslēgumā gaidāmi Rīgas Latviešu biedrības Somugru dienu ciemiņu priekšnesumi.

Mērsraga smēdē notiks kalēja Artūra Purviņa amata paraugdemonstrējumi. Laukumā pie Vidzemes sētas paredzētas aktivitātes "Interreg Europe" projektā sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Savukārt Kurzemes zemnieka sētas laidarā būs apskatāmas vistas un pīles.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, pasākuma norises laikā sestdien atļaus transportlīdzekļu novietošanu uz Brīvības gatves brauktuves nomales posmā no tilta pār Juglas kanālu līdz Latvijas Etnogrāfiskajam brīvdabas muzejam.

Tāpat transportlīdzekļu novietošanu atļaus Brīvības gatves posmā no autobusa pieturvietas "Brīvdabas muzejs" līdz tiltam pār Juglas kanālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu