Krievijas droni, iespējams, ielidojuši Rumānijas gaisa telpā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Drons. Ilustratīvs attēls.
Drons. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Krievijas bezpilota lidaparātu uzbrukumos Ukrainas infrastruktūrai varētu būt pārkāpta NATO dalībvalsts Rumānijas gaisa telpa, sestdien paziņoja Rumānijas Aizsardzības ministrija.

Atklājot bezpilota lidaparātu grupas, kas virzījās uz Ukrainas teritoriju netālu no Rumānijas robežas", Tulkeas un Galacas pašvaldībās tika izsludināta trauksme, informēja ministrijā.

Kā paziņoja ministrijā, radaru novērošanas sistēma "norādīja uz iespējamu neatļautu nacionālās gaisa telpas šķērsošanu" un bijis novērots signāls, kas virzījās uz Galacu.

Rumānijas Aizsardzības ministrijā informēja, ka nav novērota objektu nokrišana Rumānijas teritorijā, tomēr sestdien turpināsies meklēšanas darbi.

Ap pusnakti Galacas un Tulkeas, kas atrodas otrpus Donavai no Ukrainas Reņi ostas, iedzīvotāji saņēma brīdinājumu ar aicinājumu meklēt patvertni. Pēc divām stundām brīdinājums tika atcelts.

Kopš Krievija izstājās no tā dēvētā graudu darījuma, kas garantēja drošu Ukrainas labības eksportu Melnajā jūrā, Maskava ir pastiprinājusi triecienus Odesas un Mikolajivas apgabaliem Ukrainas dienvidos, kur ir nozīmīga infrastruktūra labības eksportam.

Šomēnes Rumānijas karavīri izbūvēja patvertnes, kur gaisa trauksmes gadījumā doties Plauru ciema iedzīvotājiem valsts austrumos. Patvertnes tika izveidotas pēc tam, kad apkaimē tika atrastas bezpilota lidaparāta atliekas.

Kopš Krievija pērn februārī sāka atkārtotu iebrukumu Ukrainā, NATO ir centusies novērst kara izplešanos alianses teritorijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu