VIDEO Turcijas galvaspilsētā nograndis sprādziens. Varasiestādes uzskata, ka noticis terorakts

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdienas, 1. oktobra rītā Turcijas galvaspilsētā Ankarā nograndis spēcīgs sprādziens, ko Iekšlietu ministrija nosaukusi par terora aktu. Uzreiz pēc sprādziena izcēlās apšaude, kurā vieglus ievainojumus guvuši divi policisti.

Iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja sociālās saziņas vietnē "X' (agrāk "Twitter") vēstīja par sprādzienu netālu no ministrijas.

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka tas bija "teroristu uzbrukums". Ap plkst. 9.30 pēc vietējā laika (plkst. 9.30 pēc Latvijas laika) divi "teroristi" ar vieglo militāro automašīnu bija piebraukuši pie ieejas ministrijas drošības direktorātā un tur sarīkojuši uzbrukumu.

Apšaudē viegli ievainoti divi policisti, teikts ministra paziņojumā, piebilstot, ka abi uzbrucēji piebraukuši ar automobili.

Arī otrs uzbrucējs bija plānojis uzspridzināties, taču policists viņu nogalinājis ar šāvienu galvā, norādījis ministrs.

Par uzbrukumu uzņēmies atbildību Turcijas kurdu separātistu grupējums Kurdistānas strādnieku partija (PKK), vēstīja Nīderlandē bāzētā kurdu ziņu aģentūra ANF, kas tiek uzskatīta par pietuvinātu PKK.

Turcijas mediji vēsta, ka automobili abi uzbrucēji nolaupījuši kādam veterinārstam Kaiseri provincē apmēram 300 kilometru uz dienvidaustrumiem no Ankaras. Automašīnas īpašnieks nogalināts ar šāvienu galvā, viņa līķis iemests grāvī, bet teroristi ar auto devušies uz galvaspilsētu.

Iekšlietu ministrija atrodas tikai dažus simtus metru no parlamenta ēkas, kur pēcpusdienā tika svinīgi atklāta rudens sesija. Sēdē piedalījās arī valsts prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Notikuma vietā drīz ieradās daudzi policijas un neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļi.

Iekšlietu ministrs Jerlikaja novēlēja ievainotajiem policistiem ātru atveseļošanos un sacīja: "Kamēr pēdējais terorists netiks neitralizēts, mūsu cīņa turpināsies nerimstoši."

Incidents notika dienā, kad Turcijas parlamentam beidzas vasaras pārtraukums un ir paredzēts sanākt uz pirmo sesiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu