Ukraiņu virsnieks "apved ap stūri" Krievijas uzņēmumu, prasot palīdzēt salabot sagūstītu tanku (1)

Apollo.lv
Iznīcināts Krievijas okupantu tanks. Ilustratīvs attēls.
Iznīcināts Krievijas okupantu tanks. Ilustratīvs attēls. Foto: Ratushniak/Shutterstock

Kāds ukraiņu virsnieks nolēmis sazināties ar Krievijas tehnisko atbalstu, kad viņam radās problēmas ar sagūstītā krievu tanka ekspluatāciju, vēsta medijs "Insider".

Virsnieks, kura iesauka ir Kočevņiks. Viņš sacījis, ka radušās problēmas ar sagūstītu Krievijas tanku T-72B3 – modeli, ko plaši izmanto Krievijas militārpersonas.

Video, par kuru "Forbes" ziņoja 1. oktobrī, nav norādīts, kad un kur Kočevņiks un ukraiņu karavīri sagūstīja tanku.

Kočevņiks vispirms zvanīja personai, kas, pēc viņa teiktā, bija Krievijas mašīnbūves uzņēmuma "Uralvagonzavod" darbinieks Aleksandrs Anatolēvičs.

Zvana laikā ukraiņu virsnieks pauda daudz sūdzību. "Problēma ir tāda, ka mēs vienkārši nevaram to vadīt," sacīja virsnieks.

"Uralvagonzavod" darbinieks šķietami nezināja, ka runā ar ukraiņu karavīru. Pēcāk virsnieks piezvanījis uzņēmuma direktoram Andrejam Abakumovam. Video varēja dzirdēt, kā Abakumovs saka Kočevnikam – ir jāziņo par tanka problēmām, izmantojot "WhatsApp".

Arī Abakumovs, šķiet, nezināja, ka zvanītājs ir ukrainis. Vēlāk Kočevniks sarunu beigās abiem vīriešiem atklāja savu identitāti.

"Kad mēs sagūstīsim vairāk šo tanku kā savas trofejas, padariet tos labākus, lai mums būtu vieglāk ar tiem darboties. Piekrītat? Liels paldies. Sargiet sevi. Slava Ukrainai," piebilda Kočevņiks.

Krievijas armija kopš iebrukuma Ukrainā ir zaudējusi divas trešdaļas savu tanku, vēsta Nīderlandē bāzētā atvērtā pirmkoda izlūkdienesta vietne "Oryx".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu