Izsludināts dzeltenās pakāpes brīdinājums par stipru vēju

Ziņa papildināta plkst 12.33
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens / LETA

Ņemot vērā jaunākās prognozes, oranžais vētras brīdinājums Latvijas teritorijai samazināts uz dzelteno.

Šodien vakarā un naktī uz 4.oktobri, sākot ar piekrasti, Latvijā pastiprināsies dienvidrietumu, rietumu vējš brāzmās sasniedzot ātrumu 20 metri sekundē, bet piekrastē brāzmas 20-23 metri sekundē. Vējš pakāpeniski pierims trešdien dienas gaitā.

Brīdinājums ir spēkā no šodienas plkst.17 līdz rītdienas plkst.19.

Meteorologu prognozes liecina, ka jaunās darba nedēļas sākumā debesīs mākoņu būs daudz, un tos pavadīs arī lietus - pirmdien vietām rietumos īslaicīgi nokrišņi sagaidāmi pēcpusdienā, taču otrdien kā naktī, tā arī dienā palaikam līs daudzviet. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, kas pirmdien pēcpusdienā iegriezīsies no dienvidiem, dienvidrietumiem un jau otrdien piekrastē kļūs brāzmaināks.

Nedēļas vidū Latvijas teritorijai pietuvosies aktīvs ciklons, kura ietekmē būtiski pastiprināsies vējš un daudzviet līs. Trešdien visā valsts teritorijā pūtīs stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, savukārt piekrastes rajonos brāzmās tas sasniegs vētras spēku. Iedzīvotāji tiek aicināti šādos laikapstākļos būt piesardzīgiem, dodoties ārpus mājas. Ceturtdienas naktī vējš pakāpeniski pierims, dienā jau tas pūtīs lēni līdz mēreni. Gaisa temperatūra dienas un nakts stundās kļūs līdzīgāka, daudzviet svārstoties ap +10…+15 grādiem.

Arī nedēļas izskaņā saglabāsies rudenīgi laikapstākļi - līdz ar nokrišņu zonu pārvietošanos lielākajā daļā valsts teritorijas palaikam gaidāms lietus. Arī gaisa temperatūra turpinās pazemināties, un vietām diennakts tumšajās stundās termometra stabiņš noslīdēs līdz +3 grādu atzīmei.

Uz augšu