Trampa tiesas sēdes laikā ienes milzīgu "McDonald’s" pasūtījumu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: MrrCak/"X"

Manhetenas tiesā pirmdien, 2. oktobrī, tika ienests apjomīgs ātrās ēdināšanas iestādes "McDonald’s" pasūtījums laikā, kad tiesā izskatīja apsūdzības pret Donaldu Trampu, vēsta ārvalstu mediji.

Uzvalkos tērpti darbinieki tika manīti dodamies uz tiesu "McDonald’s" maisiņiem. Lai gan nav skaidrs, kurš tieši veica lielo pasūtījumu, Tramps vairākkārt izrādījis, ka viņam garšo "McDonald’s".

Džareds Kušners, Trampa znots un bijušais vecākais padomnieks, savā 2022. gada memuāros "Breaking History" apliecināja, ka Trampam garšo burgeri.

2019. gadā Tramps svinīgā pieņemšanā ar dažādām ātrās ēdināšanas uzkodām pacienāja futbola komandu Clemson Tigers, par godu viņu uzvarai un Nacionālā Čempiona statusa iegūšanai.

Kā ziņots, Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps un viņa dēli Ēriks un Donalds juniors ir īstenojuši krāpšanu, gadiem ilgi uzpūšot ģimenes uzņēmuma "Trump Organization" nekustamo īpašumu un finansiālo aktīvu vērtību, otrdien nolēma Ņujorkas tiesnesis Arturs Engorons.

Šis tiesneša spriedums ir neveiksme Trampam pirms prāvas civillietā, kuru paredzēts sākt pirmdien, un daļēja uzvara Ņujorkas štata ģenerālprokurorei Letišai Džeimsai.

Džeimsa ir apsūdzējusi Trampu, viņa abus vecākos dēlus un citas "Trump Organization" amatpersonas nepatiesas informācijas sniegšanā nodokļu iestādēm, kredītiestādēm un apdrošinātājiem, gadiem ilgi īstenojot shēmu, kurā tika uzpūsta īpašumu vērtība.

Trampa advokāti bija lūguši tiesnesi izbeigt šo lietu pirms prāvas, pieņemot viņam labvēlīgu spriedumu. Džeimsa bija lūgusi tiesnesi pirms prāvas pieņemt spriedumu, kas atzītu Trampa atbildību, un tiesnesis izpildīja ģenerālprokurores lūgumu.

Tiesnesis arī atsauca uzņēmējdarbības licences, kas bija ļāvušas "Trump Organization" darboties ar dažiem īpašumiem Ņujorkā.

Džeimsa mēģina panākt naudassodu piespriešanu 250 miljonu ASV dolāru apmērā, kā arī Trampa un viņa dēlu izslēgšanu no "Trump Organization" pārvaldīšanas.

Džeimsa apgalvo, ka Tramps un viņa kompanjoni katru gadu no 2011. līdz 2021.gadam iesniedza bankām un apdrošinātājiem "rupji uzpūstus" skaitļus, "lai nodrošinātu un saglabātu aizdevumus un apdrošināšanu uz labvēlīgākiem nosacījumiem".

Viņi esot krāpnieciski pārvērtējuši uzņēmuma aktīvu neto vērtību par miljardiem dolāru, "negodīgā ceļā gūstot ietaupījumus un peļņu simtiem miljonu dolāru vērtībā".

Džeimsa ir apgalvojusi, ka šie aktīvi tikuši pārvērtēti par summu no 1,9 miljardiem līdz 3,6 miljardiem dolāru gadā.

Viens šāds īpašums, kas ticis pārvērtēts par summu no 114 miljioniem līdz 207 miljoniem dolāru, bija Trampa dzīvoklis Manhetenas "Trampa tornī". Šī dzīvokļa platība bija norādīta kā 30 000 kvadrātpēdas (2787 kvadrātmetri), lai gan tā patiesā platība bija 10 996 kvadrātpēdas (1022 kvadrātmetri).

"Nesaskaņa tādā apmērā no nekustamo īpašumu attīstītāja puses, kurš gadu desmitiem vērtējis savas dzīvojamās telpas lielumu, var tikt uzskatīta tikai par krāpšanu," sacīja tiesnesis.

Tramps, kurš ir galvenais pretendents uz Republikāņu partijas nomināciju ASV prezidenta vēlēšanām 2024.gadā, ir nosodījis šo lietu kā "raganu medības" un nosaucis Džeimsu, kas ir afroamerikāniete no Demokrātu partijas, par "rasisti".

Ņujorkas tiesa janvārī piesprieda 'Trump Organization" 1,6 miljonu dolāru naudassodu par krāpšanos ar nodokļiem. "Trump Organization" struktūrvienības "Trump Corporation" un Trump Payroll Corp." decembrī tika atzītas par vainīgām, ka tās 13 gadus īstenojušas shēmu nolūkā nemaksāt nodokļus, viltojot uzņēmējdarbības dokumentus.

1,6 miljoni dolāru ir divreiz lielāka summa par to, kas netika samaksāta nodokļos, jeb maksimālais naudassoda apmērs, kuru tiesa varēja piespriest.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu