"Ja ir kāds ideāls modelis bērnkopībai, tās ir divas vai vairāk sievietes." Ievas un Katrīnas stāsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Oleg Elkov/ Shutterstock

Latvijas Radio podkāstā "Normāla ģimene" par savu attiecību pieredzi pastāstīja Ieva un Katrīna.

Sievietes iepazinās pirms 15 gadiem. Kad abas satikās, Ievai jau bija divgadīga meitiņa Ance – Katrīna kļuva viņai par otro mammu. Visas trīs dzīvoja kopā, bet pēc septiņiem gadiem Katrīna un Ieva tomēr sāka dzīvot atsevišķi.

Pirms pieciem gadiem Katrīna nolēma tikt pie sava bērniņa ar mākslīgās apaugļošanas palīdzību. Sākotnēji Ieva ieteica Katrīnai to nedarīt, bet tagad bez Katrīnas četrgadīgās meitiņas Gunas nevarētu iedomāties savu dzīvi.

"Es domāju, kā cilvēki skatās uz kaut kādām situācijām – re kur te ir kaut kādas attiecības, un tur ir kaut kādi bērni, tad mēs šķiramies, tie ir tavi bērni, tie ir mani bērni – un tur vairs nekādas saistības nav!" raidījumā diskutē Ieva un Katrīna, paskaidrojot, ka tā gan abu attiecībās nav. Viņas abas turpina kopīgi rūpēties par meitām.

Ieva dalījās viedoklī par to, ka tieši vīriešiem esot svarīgi, lai ar bērniem ir asinsradniecība. "Sievietēm tas nav tik būtiski. Mums tas ir atkarīgs no tā, vai tu kā cilvēks esi pieaudzis un vari būt vecāks."

Katrīna atklāj, ka ir redzējusi daudzas depresīvas mammas, kuras it kā dzīvo laimīgās divu vecāku ģimenēs.

"Viņām papildus bērna aprūpes slodzei vēl ir jāizliekas, jāuzzīmē šis plakāts, jātur vīrs par dzīvu, tas vīrietis jābaksta, jāpiesedz, ka tētis mums ir, laulības gredzens man ir, es neesmu vientuļā māte! Lai gan daudz vieglāk būtu bijis vientuļajai mātei. [..] Viņas ir ieslēgtas tajā teātra izrādē, no kuras gaida visi tradicionālo ģimeņu fani visu to skaisto. Un viņas tiešām to iznes, tas taču ir kaut kas svēts – ģimene, tu to cilvēku arī mīli, bet es domāju, ja uztaisītu kaut kādu slepenu aptauju, diezgan liels procents būtu, ka viņas ir vienas bijušas ar to bērnu."

Ieva uzskata: "Ja ir kāds ideāls modelis bērnkopībai, tās ir divas vai vairāk sievietes. Un visi visur saskata kaut kādu lesbiešu invāziju, bet patiesībā tā tas ir bijis vienmēr – meitas, mātes, vecmāmiņas, vecākās māsas, visas kopā."

Katrīna gan piebilda, ka pasaulē ir arī vīrieši, kuri neesot nekādi citplanētieši, tādēļ arī viņiem ir tiesības būt ģimenē, bet ar nosacījumu - ja vīrietis uzņemas līdzvērtīgu lomu aprūpē.

Vairāk uzzini raidījumā!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu