"Gribēju būt šeit." Porziņģis atklāj, ka viņam aizvadītajā vasarā bijušas arī finansiāli labākas opcijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džo Mazula, Kristaps Porziņģis un Breds Stīvenss
Džo Mazula, Kristaps Porziņģis un Breds Stīvenss Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis sarunā ar "NBC Sports" neslēpa, ka viņam aizvadītajā vasarā bijušas arī, iespējams, finansiāli izdevīgākas opcijas, kā arī viņš varējis karjeru turpināt komandās, kurās viņam būtu lielāka loma.

Kā zināms, Porziņģis šā gada jūnijā maiņas darījumā nonāca Bostonas "Celtics" rindās, bostoniešiem šajā darījumā iekļaujot Markusu Smārtu.

Porziņģim šajā vasarā bija jāpieņem lēmums par viņa līguma tā saukto spēlētāja opciju. Ļoti bieži basketbolisti no šīs opcijas atsakās, sliecoties par labu jaunam ilgtermiņa līgumam. Porziņģa gadījumā viņam lēmums bija jāpieņem līdz 22. jūnijam, pretējā gadījumā spēlētāja opcija netiktu izmantota.

Tādā gadījumā viņš kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu, kas nozīmētu, ka viņš varētu parakstīt maksimālo līgumu ar konkrētām komandām, kurām tobrīd tam pietika līdzekļu. "Celtics" nebija starp šīm komandām. Porziņģis sarunā ar "NBC Sports" skaidroja, ka viņam tik tiešām bijušas vairākas opcijas.

"Tas laikam nāk ar gadiem. Kādu brītiņu jau esmu līgā. Galu galā tu saproti, ka galvenais ir uzvarēt. Man bija citas opcijas. Varbūt tikt pie lielākas lomas vai naudas. Bet es gribēju būt šeit. Gribēju būt Bostonā, jo ir iespēja spēlēt tik ikoniskā organizācijā. Un šeit jau ir lieliski spēlētāji. Ceru, ka varēšu ierasties šeit un papildināt to, kas jau ir izveidots. Šīs apziņas dēļ man neko citu nevajadzēja dzirdēt," sacīja Porziņģis.

Jaunā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona sāksies 24. oktobrī. "Celtics" pirmo sezonas maču aizvadīs naktī uz 26. oktobri, plkst. 2 pēc Latvijas laika tiekoties ar Porziņģa bijušo komandu Ņujorkas "Knicks". Savukārt pirmo pārbaudes spēli bostonieši aizvadīs naktī uz 9. oktobri, plkst. 1 pēc Latvijas laika tiekoties ar Filadelfijas "76ers".

Latviešu basketbolists aizvadītajā sezonā vidēji mačā atzīmējās ar 23,2 gūtajiem punktiem (karjeras rekords), 8,4 atlēkušajām bumbām, 2,7 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 pārķertām bumbām (karjeras rekords), kā arī 1,5 bloķētiem metieniem. Šajā sezonā latvietis grozam kopumā uzbruka ar 49,8% precizitāti (karjeras rekords, kā arī realizēja 38,5% tālmetienu (vidēji 2,1 trāpīts tālmetiens no 5,5 izmestajiem trejačiem). No soda metienu līnijas Porziņģis metienus realizēja ar 85,1% precizitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu