Lietuvā 11 gadus vecai meitenei konstatē grūtniecību. Dienesti reaģē, iedzīvotāji šokā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Darren Brode/Shutterstock

Lietuvā konstatēts, ka 11 gadus veca meitene gaida bērniņu. Notikušais šokējis visu valsti. Amatpersonas uz šo gadījumu nekavējoties reaģējušas un norāda, ka 11 gadus vecas meitenes grūtniecība liecina, ka skolēniem un jauniešiem trūkst zināšanu par seksualitāti, vēsta Lietuvas medijs LRT.

Šāda informācija dienestus sasniedza septembra beigās. Atbildīgie dienesti izvērtē situāciju un sniedz palīdzību. Pastāv aizdomas, ka bērna tēvs varētu būt nepilngadīgais – kāds 16 gadus vecs pusaudzis.

Šobrīd meitene ir trešajā grūtniecības mēnesī.

Reaģējot uz notikušo, nekavējoties tika iesaistīta arī Lietuvas policija, kas sākusi pirmstiesas izmeklēšanu.

Lietuvas mediji piebilst, ka mazās meitenītes ģimene iepriekš nonākusi sociālo dienestu redzeslokā.

Savukārt martā Lietuvu pāršalca ziņas par trīspadsmitgadīgas meitenes grūtniecību Panevēžas rajonā, nelielā Lietuvas pilsētiņā. Meitene Panevēžas slimnīcā dzemdējusi.

Šis ārkārtas gadījums piesaistījis arī likumsargu uzmanību. "Par šo incidentu likumsargi uzzināja pagājušā gada nogalē, kad noskaidrojās, ka mazā meitene ir stāvoklī, kā rezultātā tika sākta pirmstiesas izmeklēšana par mazgadīgās izvarošanu," situāciju komentē Panevēžas apgabala prokuratūras pārstāve Rasa Stundžiene.

Izmeklētāji noskaidrojuši aizdomās turamo. "Apsūdzības tiek izvirzītas vienai personai. Tas ir viens no cilvēkiem, kas uzturējies meitenes tuvumā," saka prokuratūras pārstāve.

Vai nepilngadīgo izvarojis radinieks, tas noskaidrosies pēc papildu izmeklēšanas. "Tiks veikts DNS tests un noskaidrota paternitāte."

DNS pārbaude nepieciešama, jo cietušā veselības stāvoklis neļauj izmeklēšanai noteikt iespējamo vainīgo. "Tā kā pirmstiesas izmeklēšana ir saistīta ar nepilngadīgo, tad šobrīd nevaram sniegt plašākus komentārus un detalizēt viņas veselības stāvokli," saka R.Stundžiene. Tomēr jau iepriekš sakarā ar meitenes grūtniecību izskanējis fakts, ka meitenei ir invaliditāte.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu