Slovākijas prezidente iebilst pret jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VLADIMIR SIMICEK/AFP

Slovākijas prezidente Zuzana Čaputova iebildusi pret jaunas militārās palīdzības paketes piešķiršanu Ukrainai, kā iemeslu minot prokrieviskā ekspremjera Roberta Fico partijas "Virziens - sociāldemokrātija" ("Smer-SD") uzvaru parlamenta vēlēšanās, ziņoja Slovākijas dienas laikraksts un ziņu vietne "Dennik N".

Slovākijas Aizsardzības ministrija izveidoja jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai vēl premjerministra Ļudovita Odora tehnokrātiskās valdības laikā un tad būtu varējusi to nodot Ukrainai, bet Čaputova iebildusi pret to, ziņoja "Dennik N" žurnālisti.

Prezidentes pārstāvis Martins Strižincecs paskaidroja, ka viņa "ciena demokrātisku vēlēšanu rezultātus", jo šo vēlēšanu uzvarētāja "Smer-SD" bija solījusi vēlētājiem "nedot Ukrainai nevienu patronu".

Čaputova pauda uzskatu, ka šīs "Smer-SD" un "dažu citu" partiju nostājas ignorēšana "radītu bēdīgu precedentu nākotnei".

Čaputova jūnijā bija paudusi "bažas", ka pēc parlamenta vēlēšanām viņas valsts ārpolitika varētu kļūt līdzīga Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna politikai. Orbāns ir pazīstams ar saviem izteikumiem pret Ukrainu.

Prezidente arī publiskos izteikumos vairākkārt žēlojusies par to, ka Slovākijā "zeļ prokrievisks noskaņojums un Krievijas propaganda".

Vēl pirms tam viņa paziņoja, ka iesūdzēs Fico tiesā par to, ka viņš nosaucis prezidenti par "ASV aģenti", bet ministru kabinetu - par "Sorosa valdību".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu