Blinkens: Tiek meklēts juridisks pamats, lai Ukrainai nodotu Krievijas aktīvus 300 miljardu dolāru vērtībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens. Foto: JIM LO SCALZO/EPA

ASV un Eiropas Savienība (ES) pēta, kāds ir juridiskais pamats izmantot iesaldētos Krievijas aktīvus 300 miljardu dolāru apmērā Ukrainas atjaunošanai, 4. oktobrī paziņoja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

"Manuprāt, ja tu kaut ko salauzi, tad tu maksā. Un, ja krievi salauza, viņiem par to ir jāmaksā. Un viens no veidiem, kā to izdarīt, ir tieši šie aktīvi. Mums ir jāpārliecinās, ka tam ir juridisks pamats. Kā jau minēju, tā kā lielākā daļa šo aktīvu atrodas Eiropā, arī eiropiešiem ir jābūt pārliecinātiem, ka tam ir juridisks pamats," pavēstīja Blinkens, norādot, ka runa ir par 300 miljardiem ASV dolāru.

Blinkens sacīja, ka, ļaujot Krievijai nesodīti darīt to, ko tā dara Ukrainai, tiks sūtīts signāls visā pasaulē valstīm, kas gatavojas iesaistīties agresijā, ka tām tas var iziet cauri. "Tas atver Pandoras lādi ar konfliktiem. Neviens nebūs laimīgs šajā pasaulē, kurā valda konflikti un agresija," pavēstīja Blinkens.

Viņš pauda pārliecību, ka šādā pasaulē ASV neizbēgami tiks ierautas konfliktā, un tas izmaksātu daudz vairāk nekā atbalsts Ukrainai.

ASV valsts sekretārs arī norādīja, ka 50 valstis ir iesaistījušās aktīvā Ukrainas atbalstīšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu