Rinkēvičs atklāj amizantu stāstu, kādos apstākļos patiesībā pirmo reizi satikās ar Zelenski

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edgars Rinkēvičs/Facebook

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", atminējās neparastākās tikšanās ar pasaules līderiem savā ilgajā pieredzē ārlietu ministra amatā. 

"Ja es kaut ko sākšu stāstīt, tad Ārlietu ministrijai nāksies pēc tam kārtīgi slaucīt visu, kas ir sastrādāts. Tas laikam vairāk memuāriem," uz jautājumu par atmiņām no neparastākajām tikšanās reizēm smej Rinkēvičs.

"Īstenībā ir dažas lietas, kas gan ir. Vai tie būtu ministri, vai tie būtu prezidenti, vai tie būtu karaļi – beigu beigās visam pāri mēs visi esam cilvēki." Viņš atceras Nīderlandes karaļa viesošanos Latvijas simtgadē, kurā pats karalis atklājis neparastu stāstu.

"Mani tiešām tas uzjautrināja, jo valsts vakariņās viņš pastāstīja, ka ir ne tikai Nīderlandes karalis, bet savulaik diezgan daudz lidojis ar KLM lidmašīnām kā pilots," stāsta Rinkēvičs, piebilstot, ka karalis jau gluži nedosies sasveicināties ar pasažieriem, bet pēc lidojuma dažkārt gājis atvadīties. "Viņš teica, ka tās reakcijas esot bijušas vienkārši neatkārtojamas. Tad mēs tā kārtīgi izsmējāmies par cilvēku reakcijām, sastopot valsts galvu tādā situācijā, apjēdzot, ka īstenībā izrādās, ka varbūt arī tāda profesija."

Savukārt kāda jautra epizode Rinkēvičam gadījusies vēl 2019. gadā, kad Zelenskis nesen bijis kļuvis par prezidentu. Tā paša gada vasarā Rinkēvičs devies uz Ukrainas atbalsta konferenci un Dziesmu svētkiem, kas notikuši Toronto, Kanādā. "Ja jūs esat tikko atlidojis uz Ameriku vai Kanādu, tad parasti tā pamošanās ir ap kādiem puspieciem – nav ko darīt. Aiz nekā darīt es nolēmu – neviens nebūs sporta zālē, nu tad aiziešu mierīgi padarbošos. Ierodos, pēc burtiski trim minūtēm ierodas prezidents Zelenskis, arī viena apsarga pavadībā. Tad nu mēs tur drusku izsmējāmies par to, ka dažiem galīgi nenāk miegs, un tā bija tāda pirmā absolūti neprezidentālā, nevalstiskā komunikācija, kas bija gana jautra," atminas Rinkēvičs.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu