Vācijas policija konfiscē krievu oligarha automašīnas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evgenii Panov/Shutterstock

Vācijas policija kratīšanā savrupmājā pie Tegernzē ezera Bavārijā ceturtdien konfiscējusi luksusa klases automašīnas un citus priekšmetus, kas saistīti ar kādu krievu oligarhu.

Īpašumu pārmeklēja aptuveni 30 izmeklētāji. Oligarha identitāte netiek atklāta.

Luksusa automašīnas, kas jaunas katra maksā simtiem tūkstošiem eiro, tika konfiscētas un evakuētas, lai novērstu to iespējamo pārdošanu, paziņoja Sankciju izpildes centrālā biroja preses pārstāvis.

Eiropas Savienības (ES) sankcijas nosaka, ka visi sankcijām pakļautās personas īpašumā vai turējumā esošie aktīvi tiek iesaldēti, un tos nedrīkst nodot vai norakstīti.

Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā ES piemēroja bargas sankcijas krievu oligarhiem un Krievijas uzņēmumiem.

Izmeklētāju rīcībā bija pierādījumi, ka tika gatavota dārgo automašīnu pārdošana. Izmeklētājiem izdevās atrast piecas luksusa automašīnas, un viņi turpina meklēt, kur varētu būt pārvietotas vēl citas, atklāja Sankciju izpildes centrālā biroja preses pārstāvis. Izmeklētāji pārmeklēja vēl vairākus citus īpašumus Minhenes apgabalā un pie Tegernzē ezera.

Krievu oligarhs, pret kuru vērsti šie reidi, atrodas ES sankciju sarakstā, ziņu aģentūrai DPA atklāja avots Sankciju izpildes centrālajā birojā.

Augsta ranga Finanšu ministrijas amatpersona Katja Hesela sacīja, ka šie reidi demonstrē biroja centienus atrast un konfiscēt aktīvus, kas pieder sankcijām pakļautajiem oligarhiem, un sūta signālu citām personām, kam piemērotas sankcijas, ka likumi Vācijā tiks ievēroti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu