VIDEO Dienvidkorejas sportistam lielības dēļ 18 mēnešus nāksies pavadīt armijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juņs Čelvoņs
Juņs Čelvoņs Foto: AFP / Scanpix

Dienvidkorejas skrituļslidotāja Juņa Čelvoņa pašpārliecinātība Āzijas spēļu fināla sacensībās viņam pašam un arī komandai izmaksās 18 mēnešus ilgu dienestu armijā.

3. oktobrī Āzijas spēļu ietvaros norisinājās skrituļslidošanas pāru stafetes fināls. 3000 metru slidojuma vadībā līdz pat pēdējam brīdim vadībā atradās Dienvidkorejas komanda, kuras pēdējo etapu slidoja Čelvoņs.

Finiša spurtā dienvidkorejietis pārliecībā par uzvaru pacēla rokas, bet pa to laiku viņam blakus bija piezadzies Taivānas sportists Huans Julins.

Uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams fotofinišs. Izrādījās, ka Julins finiša līniju šķērsoja par 0,01 sekundi ātrāk, izraujot savai komandai zelta medaļu.

Čelvona pašpārliecinātība viņa komandai izmaksāja ne tikai zelta medaļu, bet arī iespēju izlaist Dienvidkorejas obligāto armijas dienestu. Dienvidkorejā ir noteikts likums, kas paredz, ka sportisti, kuri izcīna zeltu Āzijas spēlēs vai arī kādā no Olimpiādēm 18 mēnešus ilgo obligāto dienestu armijā drīkst izlaist.

"Es pieļāvu visai lielu kļūdu. Es finišā neslidoju ar pilnu ātrumu. Pārāk ātri atslābu. Man ir ļoti žēl," sarunā ar "Reuters" sacīja Čelvoņs.

0,01 sekundes dēļ Čelvoņs un viņa pārinieks Čoi Inho būs spiesti pārtraukt savas profesionālās karjeras, lai dienētu Dienvidkorejas armijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu