Krievija sola uzņemt tos Krievijas pilsoņus, kas būs spiesti pamest Latviju (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Yulia Sverdlova/Shutterstock

Agresorvalsts Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško teicis, ka Krievija uzņems visus tās pilsoņus, kas valsts valodas pārbaudījuma nenokārtošanas dēļ pametīs Latviju, ziņo Kremļa propagandas ziņu aģentūra TASS.

Gruško norādīja, ka Krievija darīs "visu iespējamo," lai nodrošinātu tās pilsoņus ar visu nepieciešamo. 

Gruško teica, ka Latvijas Imigrācijas likumā ietvertās izmaiņas ir "biedējošas" un norādīja, ka agresorvalsts Krievija "tās ārvalstīs dzīvojošo pilsoņu tiesību pārkāpumiem" joprojām cenšas "pievērst starptautisku uzmanību". 

Gruško sūkstījās, ka šie likumi "apdraud daudzu Latvijā dzīvojošo Krievijas pilsoņu dzīves kvalitāti". Viņš teica, ka pret Krievijas pilsoņiem Latvijā tagad izturēšoties kā pret "otrās šķiras pilsoņiem".

Tālāk Gruško bija sašutis par to, ka Eiropas Savienība un Eiropas Padome uz šīm "diskriminējošām darbībām" nekādi nereaģējot.  

Jau iepriekš ziņots, ka Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) 3255 Krievijas pilsoņiem Latvijā ir izsūtījusi vēstules, ka viņiem Imigrācijas likuma jauno prasību dēļ ir jāpamet valsts vai arī jāpiesakās kādai uzturēšanās atļaujai.

Roze atgādināja, ka divu gadu pagarinājums valsts valodas pārbaudījuma nokārtošanai un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas iegūšanai ir tikai tiem Krievijas pilsoņiem, kuri jau ir sākuši pieteikšanās pastāvīgās uzturēšanās atļaujai procesu un ir kārtojuši, bet vēl nav nokārtojuši valodas zināšanu pārbaudi.

"Tiem, kas nedara neko, ir jābrauc prom," piebilda Roze.

Decembrī PMLP skatīsies, kuras personas, uz kurām attiecas konkrētās likuma prasības, ir iesniegušas nepieciešamos dokumentus, kuras savukārt to nav izdarījušas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu