Ukrainā kritušā latviešu karavīra cīņubiedri: Viņš vienmēr bija drošs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Faktu, ka brīvprātīgais karavīrs no Latvijas Ukrainā tika nogalināts drona trieciena rezultātā, apstiprinājuši arī viņa cīņubiedri. Sarunā ar Latvijas Radio viņi par kritušo karavīru sniedza vairāk informācijas. 

Viens no kritušā karavīra cīņubiedriem Latvijas Radio stāsta, ka viņš Ukrainā karojis no vasaras vidus. Viņš pievienojies savai vienībai, jo tajā dienējuši arī citi karavīri no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. 

"Savas zemes patriots, protams. Vienmēr bija izpalīdzīgs. Kaujā vienmēr drošs bija, reizēm pat pārdrošs, viņam patika pat pakaitināt ienaidnieku. Bezbailīgs līdz galam," par karavīru teica viņa cīņubiedrs.

Viņš arī par nevienu misiju nav juties nedroši - vienmēr lecis iekšā un turējies "līdz pēdējam". Karavīrs arī palīdzējis apmācīt citus. 

Kritušajam kareivim bija iepriekšēja pieredze militārajā jomā Latvijā un Ukrainā viņš saņēmis arī apbalvojumus.

Citi cīņubiedri Latvijas Radio norāda, ka viņš bijis kluss, nosvērts cilvēks, kas nav vēlējies publicitāti, bet augstā cieņā turējis melno humoru. 

"Gan jau mēs ar viņu vēl kaut kur tiksimies. Kā viņš teica: Līdz Valhallai [kaujās kritušo varoņu valstība skandināvu mitoloģijā] un vēl tālāk!"

Karavīra tuvinieki norādījuši, ka nevēlas, lai viņa vārds tiktu publiski izpausts.

Jau iepriekš ziņots, ka Latvijas vēstniecība Ukrainā no Ukrainas Aizsardzības ministrijas saņēma informāciju, ka karadarbības zonā 1. oktobrī Limanā, Kramatorskas rajonā drona uzbrukumā gājis bojā Latvijas pilsonis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu