VIDEO "Uzsit asinis!" Autobusu vadītāji Jēkabpilī seniorei neļauj iekāpt ar sunīti (2)

Apollo.lv
Toiterjers.
Toiterjers. Foto: Kanyshev Andrey/Shutterstock

Pensionāre Aina Jēkabpilī nonākusi konfliktsituācijā ar atsevišķiem pilsētas autobusa šoferiem, kas spītīgi atsakās uzņemt autobusā viņas mazo sunīti Nikoru, lai gan viņa atbilstoši likumiem mīluli ievietojusi speciālā pārvadāšanas somā, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu". 

Nikors ir 16 gadus vecs un piecus kilogramus smags Toiterjers. Ainai viņš ir pastāvīgs ģimenes loceklis, ar ko kopā viņa dodas teju visur, tostarp bieži pārvietojas ar autobusu. Lai gan vairums šoferu Nikoru uzņem, daļa nav tik atsaucīgi.

Video: "Bez Tabu" sižets

Aina uzstāj, ka ievēro noteikumus, jo Nikoru pārvadā speciālā pārvadāšanas somā. 

Šoferis saka, ka [suns] izleks no somas un sakodīs pasažierus. Ir bijušas situācijas, kad mani ar suni neuzņem autobusā, tāpēc jāiet kājām. Es arī nevaru panest ilgi suni, jo esmu cienījamā vecumā. Sunim ilgi grūti iet, jo slims – problēmas ar locītavām un sirdi. Viņš nevar izlekt, jo piesprādzēts, viņš bērnībā gājis suņu skolā. Man ir soma, es visu ievēroju. Nevar strādāt tādi šoferi, kuri nepārzina likumus, neievēro pieklājības normas!

Savukārt SIA "Jēkabpils autobusu parks" valdes priekšsēdētāja Aija Vetere "Bez tabu" norāda, ka Ainas sūdzības uzklausījusi ne vienu reizi vien. Esot bijis gadījums, kad cits neliels suns, ievietots tieši šādā, daļēji vaļējā somā, izbāzis purnu un kādam iekodis.

Uzņēmuma priekšniecība aicinājusi atstājusi šoferu ziņā interpretēt, vai Ainas lietotā soma ir piemērota pārvadāšanai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu