Čečenijas diktatora Kadirova dēlam piešķirts "Čečenijas varoņa" apbalvojums (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Čečenijas vadoņa Ramzana Kadirova dēlam Ādamam Kadirovam, kas nesen piekāva ieslodzīto Ņikitu Žuravļovu, piešķirts "Čečenijas republikas varoņa" tituls, ziņo neatkarīgais Krievijas medijs "Meduza".

Paziņojumu par apbalvojumu sniedzis Krievijas Domes deputāts Ādams Delimhanovs. Viņš Kadirovu jaunāko nosaucis par "izcili kompetentu, izglītotu un noderīgu jaunu cilvēku, kas no jau agra vecuma izrādījis līderības pazīmes, tiecies uz sevis uzlabošanu un nav šķērdējis laiku."

Delimhanovs paziņojis, ka Ādams Kadirovs īpašus nopelnus guvis sportā, tiekot pie vairākām godalgām. 

Jau iepriekš ziņots, ka Kadirovs jaunākais piekāva 19 gadus veco Žuravļovu, kurš tika aizturēts par Korāna dedzināšanu. Video fiksēto uzbrukumu publicējis arī viņa tēvs, kas ar notikušo lepojies. 

Piecas sekundes garajā video redzams, kā Adams Kadirovs metas virsū 19 gadus vecajam Žuravļovam, kas tobrīd sēž uz sola, sāk viņu sist ar dūrēm un kāju.

Tad viņš nogāž Žuravļovu zemē un grasās sišanu turpināt. Šajā brīdī video beidzas.

Upuris nepretojas, tikai cenšas aizsargāt galvu ar rokām.

Video uzņemts telpā. Kur un kad tas filmēts, kā arī kas filmējis, nav zināms.

Pie publicēta video Kadirovs komentējis: "Internetā joprojām strīdas par to, vai Adams Kadirovs piekāvis Svētā Korāna dedzinātāju Ņikitu Žuravļovu, Ukrainas specdienestu līdzzinātāju. Tā ir vai nav patiesība?

Viņš viņu piekāva un rīkojās pareizi.

Turklāt es uzskatu, ka ikvienam, kurš aizskar kādus Svētos Rakstus, tostarp tos sadedzina, tādējādi aizskarot desmitiem miljonu mūsu lielās valsts pilsoņu, ir jāsaņem bargs sods."

Čečenijas varasiestāžu pārstāvji paziņojuši, ka Kadirovs juniors piekāvis Žuravļovu augusta vidū Groznijas izmeklēšanas izolatorā. Vairāki Čečenijas līdera tuvākā loka cilvēki atbalstījuši līdera dēlu.

Likumsargu struktūru pārstāvji nekādi nav reaģējuši uz šo situāciju un nav paskaidrojuši, kā nepiederoša persona varēja nonākt izmeklēšanas izolatorā un piekaut aizturēto.

Krievijas Cilvēktiesību padomes locekle Jeva Merkačova paziņojusi, ka nosūtīs likumsargu struktūrām pieprasījumu par video publicēšanas faktu.

"Uzskatu, ka mums tagad ir nozieguma video pierādījums. Šo faktu neviens neapstrīd," komentārā, kas platformā "Telegram" publicēts žurnālistes Ksenijas Sobčakas kanālā, sacīja Merkačova.

Sobčaka vēlāk paziņoja, ka viņai piezvanījis Ramzans Kadirovs. Čečenijas līderis apgalvojis, ka dēls Žuravļovu piekāvis pēc savas iniciatīvas.

Ja "tiesa lems, ka Adams ir vainīgs, tad viņš saņems sodu pēc visas likuma bardzības", Kadirova teikto atstāstīja Sobčaka.

Video ar Korāna dedzināšanu Volgogradā, Krievijā, sociālajos tīklos parādījās 19.maijā.

Pēc divām dienām drošības struktūru pārstāvji pavēstīja, ka aizdomās par nodarījumu ir aizturēts vietējais iedzīvotājs - Ukrainā dzimušais Žuravļovs, kas strādājis par ēdienu piegādātāju. Ir zināms, ka viņš uz Volgogradu pārcēlies no okupētās Krimas.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins licis Žuravļova lietu nodot Čečenijai. Drīz pēc tam Žuravļovs tika nogādāts Groznijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu