Palestīniešu kaujinieku uzbrukumos Izraēlai nogalināti vismaz 250 cilvēki (2)

Ziņa papildināta
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Sestdien notikušajos palestīniešu grupējuma "Hamas" uzbrukumos Izraēlai nogalināti vismaz 250 cilvēki un vēl 1452 cilvēki nogādāti slimnīcās, ziņo Izraēlas mediji.

Izraēlas Veselības ministrija paziņoja, ka 18 ievainoto stāvoklis ir kritisks un vēl 267 stāvoklis ir smags. Sagaidāms, ka upuru skaits vēl pieaugs.

Palestīniešu kaujinieki sestdienas rītā veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlā.

Izraēlas armija pavēstīja, ka kaujinieki izšāvuši 2200 raķešu, bet palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" bruņotais spārns apgalvo, ka tā kaujinieki ir izšāvuši vairāk nekā 5000 raķešu.

Tāpat kaujinieki no palestīniešu anklāva iekļuvuši Izraēlā vairākās vietās. Kā pavēstīja Izraēlas armijas preses pārstāvis, palestīniešu kaujinieki iekļuvuši Izraēlā ar paraplāniem, pa jūru un pa sauszemi.

Izraēlas aizsardzības spēki izsludinājuši gatavību karam un gaisa spēki jau veic atbildes triecienus Gazas joslā. Tāpat Izraēlas karavīri vairākās vietās iesaistījušies kaujās ar iebrucējiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu