Sesks un Francis tiek pie otrās vietas Eiropas rallija čempionātā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Sesks un Renārs Francis
Mārtiņš Sesks un Renārs Francis Foto: Publicitātes foto

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien kļuva par Eiropas rallija čempionāta (ERC) otrās vietas ieguvējiem.

Sezonas pēdējā, astotajā posmā - Ungārijas rallijā - Seska ekipāža, kas startē ar "Škoda Fabia RS" spēkratu, izcīnīja trešo vietu. Jau pirms pēdējā posma latviešiem bija droša otrā pozīcija kopvērtējumā.

Pirms svētdienas četriem ātrumposmiem Latvijas komanda bija piektā, bet pašu sniegumus un konkurentu neveiksmes ļāva pakāpties uz trešo pozīciju. Desmitajā no 12.ātrumposmiem Sesks ar Franci bija ātrākie.

Uzvaru svinēja norvēģis Madss Estbergs ("Citroen C3"), kurš par 12,8 sekundēm pārspēja ungāru Ferencu Vinci ("Škoda Fabia EVO"), bet Seska ekipāža bija vienu minūti un 26,2 sekundes lēnāka.

Pirmajā ERC sezonas posmā Portugālē Latvijas ekipāža ierindojās 12.pozīcijā, otrajā etapā Kanāriju salās ieņēma devīto vietu, Polijā un Liepājā kļuva par uzvarētāju, jūlija sākumā Skandināvijas ralliju noslēdza trešajā vietā, no Romas rallija bija spiesta izstāties, bet iepriekšējā etapā Čehijā ierindojās 11.pozīcijā.

Jaunzēlandietis Haidens Padons jau pirms šī posma bija nodrošinājis titulu un Ungārijā nestartēja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu