Graudiņa/Samoilova pasaules čempionātā gūst virsroku pār Ekvadoras duetu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova Foto: volleyballworld.com

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Tlaskalā pasaules čempionāta grupu turnīra otrajā spēlē guva uzvaru un nodrošināja vietu izslēgšanas cīņās.

Graudiņa un Samoilova, kuras sacensībās ir izsētas ar 18.numuru, G grupas spēlē ar 2-0 (21:11, 21:14) pārspēja Ekvadoras duetu Arianu Bekerru/Karelisu Ortisu, kas meistarsacīkstēs startē ar 42.numuru.

Pirmais sets sākās ar līdzīgu spēli, taču seta vidū latvietes bija iekrājušas jau astoņu punktu pārsvaru (16:8). Turpinājumā pretiniecēm izdevās gūt tikai trīs punktus, pirmajā setā pie pārliecinoša panākuma tiekot Latvijas duetam.

Arī otrais seta ievadā ekvadorietes turējās līdzi, bet Graudiņa un Samoilova izvirzījās vadībā ar +3 (10:7). Ekvadoras duetam vēl izdevās samazināt deficītu līdz vienam punktam, taču latvietes atlikušajā mača daļā spēlēja pārliecinoši un izcīnīja uzvaru divu setu cīņā.

Ar Ekvadoras pāri Latvijas pludmales volejbolistes līdz šim nebija spēlējušas.

Jau ziņots, ka turnīru latvietes sestdien uzsāka ar 2-0 (21:17, 21:14) uzvaru pār Argentīnas duetu Ana Galjaja/Fernanda Pereira (31.).

Pirmdien Latvijas pāris plkst.21 pēc Latvijas laika mēros spēkus ar Eiropas čempionēm no Šveices Nino Brunneri un Tanju Hīberli (7.).

12 grupās cīnās 48 komandas.

Katras grupas divas labākās vienības, kā arī četras labākās trešo vietu ieņēmējas uzreiz iekļūs izslēgšanas cīņās. Pārējie astoņi dueti četros pāros vienā "play-off" cīņā noskaidros pēdējās četras izslēgšanas spēļu dalībnieces. Sacensību turpinājumā cīņas notiks pēc olimpiskās sistēmas.

Vīriešu turnīrā Latvija nav pārstāvēta.

Sacensības Tlaskalā beigsies 15.oktobrī.

Pasaules čempionātā turpinās cīņa par olimpiskā ranga punktiem, tai ilgstot līdz 2024.gada 9.jūnijam un noskaidrojot 17 labākās komandas gan sieviešu, gan vīriešu turnīram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu