"Rīgas namu pārvaldnieks" pirmdien sāk apkures pieslēgšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AstroStar/Shutterstock

Ņemot vērā laika prognozi, SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) šodien sāks apkures pieslēgšanu tā apsaimniekotajās daudzdzīvokļu mājās, informēja uzņēmumā.

Ņemot vērā jauno funkcionalitāti, kas ļauj katram dzīvokļu īpašniekam savlaicīgi uzzināt apkures pieslēgšanas dienu, nevis nedēļu, kad tiek sākta apkures sezona, RNP aicina dzīvokļu īpašniekus ar šo informāciju iepazīties pašapkalpošanās vietnē "e-parvaldnieks.lv" un RNP mobilajā aplikācijā.

Apkures pieslēgšana gandrīz 3000 ēkām ar centralizēto siltumapgādes sistēmu tiks nodrošināta nedēļas laikā - līdz 15. oktobrim.

"Lēmums par apkures pieslēgšanu pieņemts analizējot laika prognozi, kā arī tādus parametrus, kā gaisa mitrums un vēja stiprums. Nākamgad analīzē plānojam izmantot arī klientu dzīvokļos izvietotus devējus, kas ļaus informāciju par laika prognozi papildināt ar informāciju par temperatūras svārstībām un gaisa mitrumu tieši dzīvokļos," norāda RNP valdes priekšsēdētājs Māris Ozoliņš.

RNP tehniski esot gatavs apkures sezonas sākšanai. Vairumam māju ar centralizēto siltumapgādes sistēmu siltummezgli bijuši tehniski gatavi jau 1. septembrī. Apkures pieslēgšana notiek pēc iepriekš izstrādāta plāna, savukārt apkures sistēmas stabilizēšanas darbi pēc ēkas pieslēgšanas var ilgt divas nedēļas, bet atsevišķos gadījumos arī līdz četrām nedēļām.

Mājas aprīkotas ar automātiskiem siltummezgliem, kas reaģē uz āra temperatūru, sasniedzot plus 12 grādus, tiek pārtraukta siltuma padeve, tāpēc paaugstinoties gaisa temperatūrai neesot jāuztraucas, ka radiatori paliek vēsi.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir 100% Rīgas domei piederošs uzņēmums. Tā pārvaldīšanā ir vairāk nekā 3800 dzīvojamo māju un būvju ar kopējo platību vairāk nekā 7,5 miljoni kvadrātmetru. Uzņēmums 2022.gadā strādāja ar 61,973 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā iepriekšējā gadā, kamēr kompānijas peļņa pieauga par 7,4% un bija 4,535 miljoni eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu