Graudiņa/Samoilova grupu turnīru noslēgs ar maču pret Eiropas čempionēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas pludmales volejbolistes Anastasija Samoilova un Tīna Laura Graudiņa
Latvijas pludmales volejbolistes Anastasija Samoilova un Tīna Laura Graudiņa Foto: volleyballworld.com

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova šodien Tlaskalā pasaules čempionāta trešajā spēlē cīnīsies ar šī gada Eiropas čempionēm Nino Brunneri un Tanju Hīberli no Šveices.

Graudiņa/Samoilova G grupas cīņu uzsāks plkst.21 pēc Latvijas laika. Turnīra mačus tiešraidē pārraida platforma "Viaplay".

Graudiņa ar Samoilovu sacensībās ir izsētas ar 18.numuru, bet šveicietēm ir septītais numurs.

Jau ziņots, ka turnīru latvietes sestdien uzsāka ar 2-0 (21:17, 21:14) uzvaru pār Argentīnas duetu Ana Galjaja/Fernanda Pereira (31.), bet svētdien ar 2-0 (21:11, 21:14) pārspēja Ekvadoras duetu Arianu Bekerru/Karelisu Ortisu (42.).

Latvijas un Šveices dueti februārī tikās Dohas "BPT-Elite16" turnīra pusfinālā, kurā divos setos pārākas bija Brunnere un Hīberli. Abi dueti pērn cīnījās par Eiropas čempioņu titulu, toreiz trīs setos uzvarot latvietēm. Tiesa, šogad Brunnere un Hīberli izcīnīja zelta medaļas Eiropas meistarsacīkstēs, atgriežoties čempioņu tronī.

Pēc divām spēlēm G grupā pirmo vietu ar diviem panākumiem ieņem latvietes, kurām otrajā vietā ar divām uzvarām seko Šveices duets, bet trešajā un ceturtajā vietā atrodas attiecīgi argentīnietes un ekvadorietes.

12 grupās cīnās 48 komandas.

Katras grupas divas labākās vienības, kā arī četras labākās trešo vietu ieņēmējas uzreiz iekļūs izslēgšanas cīņās. Pārējie astoņi dueti četros pāros vienā "play-off" cīņā noskaidros pēdējās četras izslēgšanas spēļu dalībnieces. Sacensību turpinājumā cīņas notiks pēc olimpiskās sistēmas.

Vīriešu turnīrā Latvija nav pārstāvēta.

Sacensības Tlaskalā beigsies 15.oktobrī.

Pasaules čempionātā turpinās cīņa par olimpiskā ranga punktiem, tai ilgstot līdz 2024.gada 9.jūnijam un noskaidrojot 17 labākās komandas gan sieviešu, gan vīriešu turnīram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu