"Beigtu putnu paklājs." Ietriecoties stiklotā ēkā, Čikāgā vienas nakts laikā bojā gājuši teju 1000 putni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Čikāgā vienas nakts laikā bojā gājuši gandrīz 1000 putnu, nositoties pret stiklotas ēkas logiem, vēsta ārvalstu mediji. 

Ceturtdienas rītā pie ASV lielākā sanāksmju centra "McCormick Place" skats bijis šausminošs. Deivids Vilards, kurš gadu desmitiem uzrauga teritoriju, sacīja, ka vieta izskatījusies kā "beigtu putnu paklājs", raksta medijs "Sky News". 

"40 gadu laikā, sekojot līdzi tam, kas notiek "McCormick", mēs nekad neesam redzējuši neko pat tuvu tādiem apmēriem," teica Vilards. 

Parasti dienas laikā stiklotajā ēkā ietriecas un bojā iet ne vairāk kā 15 putni, tāpēc eksperti šo notikumu raksturo kā "šokējošu atšķirību".

Masveida nāves gadījumu cēlonis bija vairāku apstākļu sakritība: lietus, lieli putnu migrācijas apjomi un stiklotās ēkas sienas.

"Visi šie apstākļi radīja ideālu kombināciju tam, kas izraisīja tik milzīgu notikumu," medijam "Insider" sacīja Čikāgas putnu sadursmju monitoringa direktore Annete Prinsa.

Viņas ieskatā galvenais iemesls traģiskajam notikumam tomēr bijis ēkas iekšpusē ieslēgtās gaismas, kas pievilinājušas putnus. 

Putnu sadursmes Čikāgā nav nekas rets, taču šāda mēroga notikums ir anomālija, sacīja Prinsa. 

Prinsa sacīja, ka organizācija gada laikā parasti reģistrē tūkstošiem putnu nāves gadījumu, līdz ar to 5. oktobra masu sadursme ir satraucoša.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu