"Tā bija apzināta izvēle." Galkins ļoti atklāti un izvērsti par to, kāpēc dzīvo Izraēlā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: maxgalkinru/Instagram

Populārais krievu komiķis Maksims Galkins, kurš pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā kopā ar sievu Allu Pugačovu un abiem bērniem pārcēlās uz Izraēlu, sociālajos tīklos dalījies ar video, kurā atklāti izklāsta patiesos iemeslus, kāpēc savulaik izvēlējās dzīvot tieši Izraēlā.

Publiskojam Galkina monologu: "Mani dārgie sekotāji, šodien ir pirmdiena, pašlaik Izraēlā ir nosacīts klusums apkaimē, kur dzīvojam mēs. Pirms tam vairākas dienas skanēja sirēnas. Šo video ierakstu, lai skaidrotu un noraidītu kādas baumas. Man tas ir svarīgi. Ne tādēļ, ka vēlos strīdēties ar botiem vai vienkārši ļauniem, mazattīstītiem cilvēkiem, kuri raksta riebeklības komentāros. Tas nav mans mērķis. Tie blogeri, kuri šo video aprakstīs kā atbildi Krievijas iedzīvotājiem, maldās. Es neatbildu botu fermām, turklāt nepielīdzinu to Krievijas tautai un Krievijai, lai cik daudz propaganda arī censtos pārliecināt, ka šis ļaunais, agresīvais, mazizglītotais mazākums arī ir mūsdienu Krievija. Es tam nekad nenoticēšu. Un cīnīšos par to, lai Krievijai tomēr būtu cita seja. Un tā arī ir.

Lielākā daļa Krievijas iedzīvotāju, neraugoties uz to, ka viņi klusē, es ar sirdi to jūtu, viņi saprot, kas ir labs un kas ir ļauns. Un zina patiesību.

Tāpēc šī nav atbilde Krievijas iedzīvotājiem. Šī ir saruna ar gaišiem cilvēkiem visā pasaulē, arī Krievijā, arī šeit - Izraēlā un citās valstīs. Vairāk nekā pirms pusotra gada mēs ar visu ģimeni aizbraucām no Krievijas.

Lai cik daudz arī centās mūsu aizbraukšanu dēvēt par bēgšanu, tā nav taisnība. Bēg no draudiem. Mums nekas nedraudēja. Tāpat nekas nedraudēja Krievijai 2022. gada februārī. Kāpēc mēs aizbraucām?

To es nepaskaidrošu. Gudrie zina, bet muļķiem atkārtot ir bezjēdzīgi. Aizbraucām uz Izraēlu. Tā bija apzināta izvēle. Mēs jau daudzus gadus esam Eiropas Savienības pilsoņi.

Mums ir Eiropas Savienības pases, un mēs varam jebkurā brīdī dzīvot vienā no 27 brīnišķīgajām valstīm kaut rīt. Bet mēs izvēlējāmies Izraēlu, jo es ļoti mīlu šo valsti. Tāpēc, ka man šeit ir mierīgi. Tāpēc, ka mēs ar Allu šeit jūtamies kā savējie. Nejūtamies sveši."

Tāpat kā mēs vienmēr jutāmies Krievijā. Pa mātes līniju esmu ebrejs. Tā ir daļa no manis, tāpēc mēs izvēlējāmies Izraēlu. Un nevienu mirkli neesam to nožēlojuši. Šodien, šajā Izraēlai grūtajā brīdī, mēs esam šeit un pat neizskatījām iespēju kaut kur doties prom, lai gan tāda iespēja ir. (..) Daudzas aviokompānijas joprojām lido. (..) Aizlidot var. Bet mēs nekur nelidojam. Mēs ar Allu un mūsu bērni, mēs vēlamies atbalstīt Izraēlas tautu šajā patiesi grūtajā brīdī. Tās ir lielas sēras. Protams, mēs lepojamies, ka mēs pašlaik esam saistīti ar tik saliedētu nāciju. Ar valsti, kur patriotisms nav mākslīga vērtība, tas nav uzspiests no augšas. Tas nāk no miljonu izraēliešu sirds dzīlēm.

(..) Jūs varat redzēt, ka lidostas ir pārpildītas. Tie ir tūristi. Izraēlieši nebēg no Izraēlas. Izraēlieši no visas pasaules brauc šurp, lai valsti atbalstītu, lai karotu par to ar ieročiem rokās.

Tiem, kuri jautā, kāpēc neesmu frontē, es varu pateikt - ja es dienētu Izraēlas armijā un būtu kaut kāds pamatojums man doties aizstāvēt Izraēlu, es ietu.

Bet man ir iespēja citādi atbalstīt valsti. Es došos nodot asinis, es palīdzēšu. Es domāju, ka izraēliešiem, kuri runā krieviski, ir svarīgi, ka mēs ar Allu pašlaik esam šeit šajā Izraēlai grūtajā laikā.

Mēs neesam šeit tāpēc, ka mums vajadzēja pasi, kā tiek baumots.

Nē, kad atbraucām uz šejieni, bērni sāka apmeklēt izraēliešu skolu. Mums bija iespēja viņus sūtīt ASV skolā, brīnišķīgā skolā, ticiet man, mēs to varējām atļauties, bet tur ivritu māca vienu stundu dienā. Es vēlējos, lai Gariks un Liza kā jaunie izraēlieši runātu ivritā kā dzimtajā valodā. Lai tā būtu - jāsāk pilnvērtīgas mācības. Es tāpat mācos ivritu. 

Man ir tik liels lepnums par šo mazo valsti, kura tik vienoti ir nostājusies sevi aizstāvēt. Šeit [cilvēki] tiecas nokļūt frontes līnijās. Šeit nav atšķirības starp ierindas pilsoņiem un augstu amatpersonu bērniem. Rezervistu vidū manīts arī Izraēlas bijušais premjerministrs.

Vakar kļuva zināms par traģēdiju - bojā gājis bijušais izglītības ministrs. Viņš krita apšaudē. Kopā ar citiem cilvēkiem viņš cīnījās. Lūk, šis... Šis ir patriotisms. Esmu lepns, ka esmu izraēlietis. Esmu pārliecināts, ka pienāks laiks, kad es tāpat lepošos, ka esmu krievs. Pašlaik tur ir kaut kāda vērtību un prioritāšu maiņa. Bet tas nekas - nodzīvosim līdz citiem laikiem.

Mani dārgie sekotāji, esiet cilvēki, izturieties ar cieņu viens pret otru. Nereaģējiet uz botiem, uz ļauniem cilvēkiem, kuri raksta negatīvus komentārus. Izraēlu pašlaik atbalsta visa pasaule. Visa civilizētā pasaule ir par Izraēlu. Lai cik arī propagandisti necenstos pasniegt karu Izraēlā kā viņu uzbrukumu, tā nav patiesība. Tāpat kā daudz kas cits, ko vēsta mūsdienu medijos. Esmu pārliecināts, ka Izraēla uzvarēs. Mēs nekur netaisāmies. Un es ar šo video vēlos atbalstīt visus manus tautiešus Izraēlā."

Jau vēstījām, ka Galkins šajā rītā reaģēja uz notiekošo Izraēlā, ieskicējot situāciju. Dienas vidū viņš "Instagram" informēja savus sekotājus, ka ģimene patvērusies bumbu patvertnē.

Jau ziņots, ka 7. oktobrī Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pēc palestīniešu kaujinieku uzbrukuma no Gazas joslas paziņoja, ka Izraēla atrodas karā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu