"Aizlieguma ilūzija" Noskaties dokumentālo filmu par nelegālo vielu aizlieguma politikas efektivitāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

9. oktobra vakarā plkst. 21.30 televīzijas pirmizrādi kanālā "ReTV" piedzīvos dokumentālā filma "Aizlieguma ilūzija". Dokumentālajā stāstā ar žurnālistikas eksperimentiem tiks pārbaudīta nelegālo vielu aizlieguma politikas efektivitāte un apskatītas ierastās prakses atstātās sekas mūsdienās.

"Aizlieguma ilūzija" ir provokatīvs dokumentāls stāsts, kas atklāj aizlieguma politikas "zemūdens akmeņus" un palīdz izprast efektīva regulējuma svarīgumu.

"Pieļauju, ka šī filma daļai sabiedrības atklās jaunu pasauli, kas vienmēr ir eksistējusi paralēli mūsu ikdienai," stāsta dokumentālās filmas veidotājs Roberts Šteinbergs.

"Mēs centāmies parādīt aizlieguma politikas blaknes no praktiskās puses. Piemēram, veicām eksperimentu, pārbaudot, cik viegli ir nodibināt sakarus nelegālajā tirgū."

Roberts Šteinbergs iepriekš vairākus gadus strādājis LTV raidījumā "Aizliegtais Paņēmiens", kur ar eksperimentu palīdzību atmaskojis "Centrāltirgus cigarešu mafiju" un lidostas taksometristu aizkulises.

Dokumentālās filmas "Aizlieguma ilūzija" līdzautori ir video speciālists Ēriks Saksons un narkotiku pētniece Kristiāna Diāna Bebre, kas iepriekš ar Robertu sadarbojušies veidojot dokumentālās sērijas "Nelegālais Trips" un podkāstu "Ielas Vielas".

"Aizlieguma politika padara bīstamas vielas vēl bīstamākas, atdod peļņu nelegālajam tirgum un paliek zem "likumiskā sitiena" vismazāk aizsargātos sabiedrības locekļus," stāsta Roberts, "neskatoties uz to, dažiem "tautas kalpiem" joprojām šķiet pieņemami nākt klajā ar jauniem aizlieguma piedāvājumiem, lai celtu savu politisko kapitālu, it kā aizbildinoties ar sabiedrības veselību, bērnu aizsardzību vai citiem cēliem, bet šādā veidā nesasniedzamiem mērķiem."

Filmas atkārtojumu būs iespējams noskatīties 14. un 15. oktobrī kanālā ReTV, bet no 10. oktobra filma būs pieejama internetā - platformā "YouTube" kanālā "Drug.Reporter".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu