"Beijing" ar Miezi un Lasmani sastāvā Dohā zaudē 3x3 basketbola "Challenger" turnīra finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbolisti Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars un Nauris Miezis
Latvijas 3x3 basketbolisti Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars un Nauris Miezis Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 basketbola spēlētāju Kārļa Lasmaņa un Naura Mieža pārstāvētā "Beijing" trešdien Katarā cieta zaudējumu "Challenger" turnīra finālā.

Finālā "Beijing", kas turnīrā izsēta ar ceturto numuru, ar 18:21 piekāpās turnīra galvenajiem favorītiem no Serbijas "Ub".

Spēli ar 4:1 pārsvaru sāka "Ub", taču "Beijing" panāca 8:8, bet pēc Mieža divu punktu gājiena un Lasmaņa realizētā soda metiena par tajā pašā uzbrukumā pretinieku nopelnīto tehnisko piezīmi izvirzījās vadībā ar 11:8.

"Ub" rezultātu izlīdzināja (11:11), nākamo punktu zem groza guva Lasmanis, un "Beijing" viena - divu punktu vadībā turējās. Malā pēc smaga kritiena, kad, mēģinot triekt bumbu grozā no augšas, pret viņu tika pārkāpti noteikumi, palika Lasmanis, un "Ub" ar diviem tālmetieniem un diviem soda metieniem 11,3 sekundes pirms spēles laika beigām panāca 21:18.

Džu Juaņbo sakrāja astoņus punktus un deviņas atlēkušās bumbas, Miezis - sešus punktus un četras atlēkušās bumbas, bet Lasmanis - četrus punktus un trīs atlēkušās bumbas.

Pretiniekiem deviņus punktus guva Marko Brankovičs.

Iepriekš trešdien "Beijing" ar 21:17 apspēlēja Japānas vienību Ucunomijas "Brex.exe" (9.).

Miezis sakrāja septiņus punktus un divas rezultatīvas piespēles, septiņus punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Juaņbo Džu, kurš ar pustālo metienu minūti un 53 sekundes pirms spēles laika beigām nodrošināja uzvaru, piecus punktus guva Lipens Liu, bet Lasmanis guva divus punktus.

Pretiniekiem rezultatīvākais ar deviņiem punktiem bija Marko Milakovičs, bet piecus punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Teodors Atanasovs.

Pusfinālā "Beijing" ar 17:14 pārspēja Saūda Arābijas vienību "Jeddah" (11.).

Uzvarētāju labā piecus punktus un četras atlēkušās bumbas sakrāja Miezis, bet pārējie trīs komandas dalībnieki guva pa četriem punktiem, Lasmanim un Džu izceļoties ar piecām atlēkušajām bumbām.

Pretiniekiem sešus punktus sakrāja Ovidijus Varanausks.

Ceturtās minūtes sākumā Pekinas klubs panāca 8:4 vadību, Saūda Arābijas basketbolisti pietuvojās līdz 9:11. Spēles beigās "Beijing" veica atrāvienu, un, lai arī Lasmanis pēdējā minūtē no trim soda metieniem iemeta tikai vienu, iekļuva finālā un nodrošināja vietu Abū Dabī "Masters" turnīrā oktobra beigās.

Jau ziņots, ka otrdien C grupas mačos "Beijing" ar 22:7 sagrāva mājinieku vienību Dohas "Expo" (13.) un ar 22:12 - Mongolijas komandu Ulanbatoras "MMC Energy" (5.).

Šajā turnīrā komandas cīnījās arī par trim ceļazīmēm uz Abū Dabī "Masters" turnīru, kas norisināsies oktobra beigās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu