VIDEO Latvijas futbola izlases fani un spēlētāji viens pie otra "futbolē" apvainošanās žestus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Agris Bricis

Latvijas futbola izlasei ceturtdien, 12. oktobrī, beidzot izdevās tikt pie pirmā panākuma Eiropas čempionāta kvalifikācijā, bet šoreiz netrūka arī ar pašu spēli nesaistītu kaislību.

Latvijas vīriešu futbola izlaseRīgā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Armēnijas valstsvienību.

Par Latvijas izlases fanu jeb H sektora boikotu tika ziņots iepriekš. Un uzreiz pēc pirmās svilpes fani mudīgi pameta sektoru, tādējādi protestējot pret futbola izlases neapmierinošo sniegumu un Daiņa Kazakeviča saglabāšanu tās galvenā trenera amatā. Tā H sektors tukšs palika visu pirmo puslaiku.

Pēc mačiem teju jebkura sporta komanda nāk atvadīties no saviem faniem, bet šoreiz savu nostāju parādīja arī Latvijas izlases futbolisti, no kuriem vairums pie H sektora tā arī nepienāca.

Pēcāk savā platformas X kontā neapmierinātību par futbolistu rīcību pauda arī mūziķis Ralfs Eilands, kurš norādīja, ka izlasi vairs nenākšot atbalstīt klātienē.

"Pēc katras Latvija futbola izlases spēles ir simboliska pieklājība spēlētājiem pienākt pie fanu sektora un ar aplausiem sasveicināties, pateikt paldies par atbalstu faniem. Šodien, izņemot dažus spēlētājus, tas demonstratīvi nenotika. Priecājos par šo žestu, jo tas man sniedza atbildi, ka manis ieguldītais laiks un azarts bija veltīgs. Es veltīgi fanoju, iegādājos biļetes, centos pārliecināt savus draugus, ka Latvijā bez hokeja un basketbola ir arī futbols (pat pie smagiem zaudējumiem). Es nezinu, kura ideja šādam žestam tā bija, bet tā nostrādāja. Ja esat spējīgi bez faniem, tad laipni lūgti. Šodien jūs vienu zaudējāt," rakstīja Eilands, piebilstot, ka savu izlases spēļu abonementu esot izsviedis atkritumu spainī.

Mūziķim pievienojās arī aktieris un futbola projekta "Pa Pāris Kausiem" veidotājs Kristians Kareļins, kurš gan nebija tik radikāli noskaņots: "Uz redzi Vilki, nesaku ardievu..."

Sociālo mediju platformā X par šādu žestu dalījās domas. Daļa lietotāju puslaiku boikotējušos skatītājus apvainoja nespējā būt īsteniem faniem. Savukārt citi tieši slavēja šādu žestu, ņemot vērā neapmierinošos rezultātus.

Latvijas futbolisti trīs dienas vēlāk Konjā tiksies ar Turciju. 18.novembrī kvalifikācijas cikls tiks noslēgts ar mājas spēli pret Horvātiju, bet 21.novembrī viesos tiks aizvadīts pārbaudes mačs ar Poliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu