VIDEO "Iekšā ir mani draugi, mani kaimiņi." BBC reportieris un operators izplūst asarās, ziņojot no slimnīcas Gazas joslā (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/BBC

Britu raidorganizācijas BBC reportieris Adnans Elburšs un operators Mahmuds Alajrami, ziņojot no slimnīcas kara plosītajā Gazas joslā, izplūda asarās, kad tur ieraudzīja savus kaimiņus, radiniekus un draugus starp ievainotajiem un nogalinātajiem. 

Brīdinām, ka video redzami nepatīkami skati!

Video: BBC reportāža no slimnīcas Gazas joslā

Elburšs un Alajrami izplūda asarās, kad atklāja, ka viņu draugi, radinieki un kaimiņi tikuši ievainoti vai nogalināti. Žurnālists sacīja, ka ir "redzējis lietas, ko nevar vairs neredzēt" un ka slimnīcā "visur guļ ķermeņi".

Kadros redzams, kā simtiem smagi ievainotu cilvēku piepildījuši Gazas joslas lielākās medicīnas iestādes gaiteņus, līķiem guļot gaiteņos un ārpus ēkas. 

"Šī ir mana vietējā slimnīca, iekšā ir mani draugi, mani kaimiņi," kamerā sacīja Elbrušs. "Šī ir mana kopiena. Šodien bija viena no grūtākajām dienām manā karjerā."

Žurnālists dzīvo Gazas joslā un ir strādājis BBC kopš 2010. gada decembra. 

Reportāžā no slimnīcas redzama jauna meitene ar asiņainu seju, noklāta ar putekļiem, sēžam slimnīcas gultā un raudot, kamēr ārsts apkopa viņas kājas. Elburšs atklāja, ka meitenīte ir zaudējusi savas mājas un savus radiniekus. 

"Šīs jaunās meitenes māja tika iznīcināta. Viņas radinieki ir nogalināti, un viņai nepieciešama palīdzība. Mana meita ir tāda paša vecuma. Es gribu viņu apskaut," sacīja reportieris. 

Elburšs arī sacīja, ka viņa operators Alajrami redzēja savu draugu Maliku slimnīcā ievainotu, taču viņa ģimene bija mirusi.

Reportieris norādīja, ka slimnīcas gaiteņi ir piepildīti ar ķermeņiem un ka morgi nespēj tikt galā. 

Kā ziņots, Izraēlas gaisa un artilērijas triecienos Gazas joslā nogalināto palestīniešu skaits ir pieaudzis līdz vismaz 1799, un vairāk nekā 7000 palestīnieši ir ievainoti, piektdien paziņojusi Gazas joslas Veselības ministrija.

Bojāgājušo vidū ir 583 bērni un 351 sieviete.

Izraēla īsteno gaisa un artilērijas triecienus pret palestīniešu teroristu grupējuma "Hamas" objektiem Gazas joslā, kā arī ir bloķējusi pārtikas, degvielas un medikamentu piegādes šai teritorijai, kuru pārvalda "Hamas".

Izraēla triecienus sāka pēc tam, kad "Hamas" kaujinieki sestdien no Gazas joslas iebruka Izraēlā, nogalinot vairāk nekā 1300 cilvēkus un ievainojot vēl vairāk nekā 3200, kā arī sagrābjot apmēram 120 ķīlniekus.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu