"Atkarīgs arī no tā, kā viņi uzvedās." Putins atbild uz jautājumu, kas sagaida Krievijas pilsoņus, kuri atgriežas no ārvalstīm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: IMAGO/Pavel Bednyakov

Krievijas diktators Vladimirs Putins sacīja, ka attieksme pret krieviem, kuri atgriezīsies no ārvalstīm, būs atkarīga no tā, kā viņi izturēsies attiecībā pret Krieviju, vēsta neatkarīgais medijs "Meduza". 

Preses konferencē pēc NVS valstu vadītāju padomes sanāksmes žurnālisti lūdza Putinu komentēt oligarha Mihaila Frīdmana atgriešanos Krievijā.

Putins sacīja, ka "mūsu nākotne ir atkarīga no tā, ko mēs darām šodien". Kremļa saimnieks sacīja, ka tas attiecas gan uz tiem, kas atrodas Krievijā, gan ārpus tās.

Krievijas diktators sacīja, ka "mums ir brīva valsts", cilvēkiem ir tiesības izvēlēties, kur viņi dzīvo, un viņš tajā nesaskata "neko amorālu".

"Kas attiecas uz jautājumu par vienas vai otras personas uzvedību, viņu rīcību. Ja viņu rīcība ir tāda, ka viņi pārkāpj Krievijā spēkā esošos likumus, tad acīmredzot par to būs jāatbild katram cilvēkam, lai kur viņš atrastos — šeit vai ārzemēs," sacīja diktators.

"Kas sagaida vienu vai otru cilvēku pēc atgriešanās dzimtenē? Tas ir atkarīgs arī no tā, kā viņi uzvedās. Viena lieta ir pārkāpt likumu, bet cita lieta ir pārkāpt kaut kādas morāles un ētikas normas attiecībā uz savu dzimteni. Ja absolūtā vairākuma, nevis kādas elites daļas, bet lielākā pilsoņu vairākuma prātos cilvēks uzvedās amorāli attiecībā pret Krieviju, tad, protams, viņi to jutīs, kad atgriezīsies šeit."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu