Rīgā pirmoreiz ar solokoncertu uzstāsies pasaulslavenais latviešu vijolnieks Roberts Balanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Šī gada 5. decembrī ar īpašu koncertu Latvijas Nacionālajā operā uzstāsies starptautiski atzītais un virtuozais latviešu vijolnieks Roberts Balanas. Šis būs pirmais izcilā mūziķa solo koncerts Latvijā.

Kopā ar talantīgo vijolnieku koncertā uzstāsies arī Lietuvas Nacionālais pūtēju orķestris diriģenta Karoļa Variakoja (Karolis Variakojis) vadībā.

"Muzicēt mājās vienmēr ir īpaši, taču līdz šim ar solo šovu, kas pabijis uz Londonas, ASV un daudzu Eiropas valstu skatuvēm, Latvijā vēl neesmu uzstājies.

Saviem klausītājiem esmu sagatavojis ļoti daudzveidīgu un krāšņu koncertprogrammu, un kopā ar jaudīgo Lietuvas pūtēju orķestri ceram pārsteigt arī pašmāju klausītājus," stāsta Roberts Balanas.

Apvieno daudzveidīgas skaņu pasaules

Koncertā mūziķis atskaņos dažādas solo vijoles un elektriskās vijoles aranžijas, kas ir kļuvušas par interneta sensāciju, atzinīgus vārdus izpelnoties arī no slavenā angļu dziedātāja Eltona Džona. Skaņdarbos R. Balanas pieredze klasiskajā mūzikā apvienosies ar popa, roka un fanka skaņu pasaulēm, radot unikālu skanējumu.

Foto: publicitātes.

Koncertā iekļauts arī starptautiski atzītā Holivudas filmu mūzikas komponista Oskara Navaro (Oscar Navarro) skaņdarbs "Latent Emotions" (tulkojumā no angļu val. "Slēptās emocijas"), kā arī klausītāju iemīļoti klasiskās mūzikas skaņdarbi vēl nedzirdētās aranžijās.

Izskanēs arī Roberta Balanas kompozīcijas "Blurred Paths" (no angļu val. "Neskaidrie ceļi") orķestra versijas pirmatskaņojums.

Slavenāks pasaulē, nekā dzimtenē

Roberts Balanas ir Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas absolvents, kurš jau 16 gadu vecumā uzstājies prestižajās koncertzālēs "Royal Festival Hall" un "Wigmore Hall". Mūziķis ir regulārs viesis britu radiostacijās "Classic FM", "Scala”, “BBC 3”, un pērn tika nosaukts par "BBC Radio 1" oficiālo vijolnieku. Viņš ir koncertējis daudzās pasaules valstīs, izpelnoties īpašu uzmanību par robežu nojaukšanu starp dažādiem mūzikas žanriem.

Foto: publicitātes.

Šī gada septembrī Rīgā Roberts Balanas piedalījās arī 2. Latvijas Mūzikas Lielajā koncertā, un kā solists izpildīja vairākas tautā iemīļotas dziesmas - "Tā es tevi mīlēšu", "Mēmā dziesma", kā arī "Piena ceļš” kopā ar grupu "Instrumenti".

Biļetes ir pieejamas "Biļešu servisa" mājaslapā un tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu