Latvijas armijas tehniku papildinās četri helikopteri no ASV

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Black Hawk" helikopters gatavojas nosēsties starptautiskās lidostas "Rīga" jaunatklātajā heliportā (helikoptera nosēšanās laukumā).
"Black Hawk" helikopters gatavojas nosēsties starptautiskās lidostas "Rīga" jaunatklātajā heliportā (helikoptera nosēšanās laukumā). Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvija no ASV iegādāsies četrus Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem paredzētus vieglās klases helikopterus "MD 530F", kas paredzēti tuvā gaisa atbalsta sniegšanai un var tikt bruņoti, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Iegādātie helikopteri palīdzēs īstenot gaisa operācijas pret ienaidnieka objektiem tuvā distancē, nodrošinās gaisa atbalstu kaujas meklēšanas un glābšanas operācijām, kā arī veiks taktiskās izlūkošanas un transportēšanas operācijas.

Savukārt miera laikā šie helikopteri tiks izmantoti Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku pilotu kvalifikācijas uzturēšanai.

Paredzēts, ka Latvija nākamā gada pirmajā pusē saņems pilnu ražotāja izmaksu piedāvājumu, tad arī būs iespējams vienoties par konkrētu piegādes termiņu.

Jau ziņots, ka Latvija ir iegādājusies četrus helikopterus UH-60M "Black Hawk", kas nomaina fiziski un morāli novecojušos, padomju laikā ražotos Mi-17 gaisakuģus, kas tika izmantoti meklēšanas un glābšanas darbos, ugunsgrēku dzēšanai no gaisa, medicīniskai evakuācijai un gaisa transportēšanai, kā arī atbalstam mācību operācijās. Līdz šim piegādāti trīs no paredzētajiem helikopteriem.

2018.gada septembrī Ministru kabinets atbalstīja četru jaunu helikopteru "Black Hawk" iegādi aptuveni 175 miljonu eiro vērtībā, slēdzot starpvaldību līgumu ar ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu