Pašmāju sirmo matu modele: Problēma vecuma pieņemšanā ir tām sievietēm, kuras nezina, kas viņas ir (1)

Apollo.lv
Foto: Instagram/ v

Par sirmo matu modeli dēvētā Inga Dambīte-Ozoliņa, viesojoties sarunu šovā "Zilonis studijā", pastāstīja, kā nonākusi līdz lēmumam nekrāsot savus matus un lepoties ar dabīgo skaistumu.

Dambīte-Ozoliņa sev pirmos sirmos matus pamanījusi aptuveni 35 gadu vecumā.

"Es esmu visu dzīvi augusi maksimāli brīvā vaļā. Sabiedrības uzspiestie kanoni nav īsti bijuši priekš manis, es tur nekad neesmu iekļāvusies. Un šis bija tāds normāls ceļš, kā turpinājums tam visam," atklāja sieviete

Viņa piebilda, ka sirmo matu nekrāsošanai ir arī praktiski ieguvumi - nav jāiet reizi trijās nedēļās uz frizētavu, nav jāpatērē laiks tur, šo laiku var iegūt sev. 

Tāpat Dambīte-Ozoliņa atzīst, ka nav izjutusi negatīvu reakciju par savu sirmo matu rotu. "Pēdējā laikā pat dzirdu, ka pienāk klāt un izsaka komplimentus, jo latviešiem tas nav baigi raksturīgi."

"Problēma vecuma pieņemšanā vairāk ir tām sievietēm, kuras nezina, kas viņas ir. Viņas meklējas, viņas acīmredzot gan bērnībā, gan pusaudža gados ir vairāk ietekmētas, un sabiedrība, skolotāji, visādi populāri uzstādījumi viņām ir pastāstījuši, kas viņas tagad ir.

Tur ir iedoti parametri, kuriem vajadzētu pakļauties. Un, ja tu neesi jau bērnībā dabūjis to pieņemošo sajūtu, ka  drīksti būt citādāks, tad tu, laikam ejot, tā viegli lokies līdzi," viedoklī dalījās sirmo matu modele. 

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu