Izraēla atkal aicina Gazas joslas ziemeļu iedzīvotājus evakuēties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas armija trešdien atkārtoti aicinājusi evakuēties civiliedzīvotājus Gazas joslas ziemeļos, gatavojoties iespējamam sauszemes uzbrukumam.

Armija paziņoja, ka Gazas iedzīvotājiem vajadzētu evakuēties uz atklātām teritorijām Hānjūnisas rietumos, piebilstot, ka starptautiskā humānā palīdzība tiks sniegta Al Mavasi.

Palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamas" 7. oktobrī veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlas teritorijā. "Hamas" uzbrukumā Izraēlā noslepkavoti vairāk nekā 1400 cilvēku un aptuveni 4000 ir ievainoti.

Izraēla atbildēja ar pretuguni un ir savilkusi karavīrus un kara tehniku pie Gazas joslas robežas. Izraēlas bombardēšanā Gazas joslā nogalināti vismaz 3200 cilvēki un 11 000 ievainoti, apgalvo Gazas joslas Veselības ministrija.

Palestīniešu varasiestādes paziņojušas, ka otrdien simtiem cilvēku it kā tikuši nogalināti raķetes triecienā slimnīcai Gazas pilsētā. Gazas joslā valdošais kaujinieku grupējums "Hamas" apgalvoja, ka sprādzienu Al-Ahli slimnīcā izraisījis Izraēlas gaisa trieciens, bet Izraēla paziņojusi, ka slimnīcai trāpījusi palestīniešu kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" neveiksmīgi izšauta raķete.

Gazas joslā, kas robežojas ar Izraēlu ziemeļos un austrumos un Ēģipti dienvidos, dzīvo aptuveni divi miljoni cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu