33 vietās Rīgā bez maksas varēs nodot savāktās koku un krūmu lapas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kļavu lapas rudenī.
Kļavu lapas rudenī. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pašvaldība no 21. oktobra četras nedēļas nogales oktobrī un novembrī piedāvās iedzīvotajiem iespēju bez maksas nodot savāktās nokritušās koku un krūmu lapas, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Lapu nodošana notiks 33 vietās Rīgas apkaimēs no 21. oktobra līdz 27. novembrim, galvenokārt sestdienās un svētdienās, bet dažās vietās arī atsevišķās darba dienās.

Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka lapas nevar nodot maisos - tās nodošanas punktos būs jāizber. Tāpat arī iztukšotie maisi katram iedzīvotājam pēc tam ir jāsavāc pašam. Iedzīvotājiem jāievēro, ka lapas nedrīkst iepriekš atvest un atstāt, kā arī lapām nedrīkst būt citu atkritumu piemaisījumu.

Uz nodošanas punktiem nedrīkst vest nolietotu sadzīves tehniku, mēbeles vai būvgružus, vai lapas samaisīt ar sadzīves atkritumiem.

Katrā no lapu savākšanas projekta norises dienām piedalīsies Rīgas pašvaldības Centrālās administrācijas Teritorijas labiekārtošanas pārvaldes pārstāvji (TLP), sekojot līdzi situācijai, koordinējot lapu nodošanu, kontrolējot specializētā atkritumu savākšanas transporta virzību, kā arī iespēju robežās palīdzot iedzīvotājiem izbērt lapas no maisiem.

Lapu savākšanas punktos pastiprināti patrulēs Rīgas pašvaldības policija, lai novērstu vai ierobežotu nesankcionētu atkritumu izmešanu.

Pērn iedzīvotāji šādi nodeva 2500 tonnas lapu, savukārt 2021.gadā - 2083 tonnas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu