Mežaparkā ierobežos satiksmi gar Lielo estrādi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku koru lielkoncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš" ģenerālmēģinājums Mežaparka Lielajā estrādē.
XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku koru lielkoncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš" ģenerālmēģinājums Mežaparka Lielajā estrādē. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Turpinot uzlabot apmeklētāju drošību, SIA "Rīgas meži" ierobežos transportlīdzekļu satiksmi Mežaparkā gar Lielo estrādi, informēja uzņēmums.

Šī gada pavasarī, ņemot vērā ekspertu rekomendācijas, atpūtas parkā "Mežaparks" tika ieviesti vairāki apmeklētāju pārvietošanās un satiksmes organizēšanas drošības risinājumi.

Piemēram, uzstādītas jaunas ceļazīmes un virziena norādes, uzstādīti pieci ātrumu ierobežojošie vaļņi. Tāpat uzklāti horizontālie marķējumi - ātruma norādes uz asfalta - 20 kilometri stundā., atjaunotas līnijas bezmaksas stāvlaukuma Meža prospektā 5, uzklāti citi atgādinoši elementi, piemēram, par bremzēšanu.

Šonedēļ drošības nolūkos tiks mainīta transporta plūsma vienā no pašām dzīvākajām Mežaparka vietām - Ostas prospekta un Atpūtas alejas krustojumā. Tiks slēgta transporta satiksme, novirzot to apkārt Lielajai estrādei pa mazākas nozīmes un mazāk noslogotiem ceļiem.

Lai to paveiktu, tiks izvietotas dekoratīvās vāzes, kurās esošās puķes sezonas laikā priecēs apmeklētājus. Tādējādi tiks samazināts arī dažādu mikromobilitātes rīku un skrituļotāju pārvietošanās ātrums.

Lai uzlabotu drošību, 2021.gadā tika panākta vienošanās ar vairākiem elektroskrejriteņu operatoriem par ātruma samazināšanu braucamrīkiem Mežaparkā līdz 15 kilometriem stundā.

Mežaparkā transportlīdzekļiem atļautais maksimālais pārvietošanās ātrums ir 20 kilometri stundā. Tajā drīkst iebraukt tikai tie mehanizētie un elektriskie spēkrati, kuriem ir iebraukšanas atļaujas.

SIA "Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku Mežaparks. 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 21,35 miljonus eiro, bet peļņa sasniedza 2,14 miljonus eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu